Zeefdrukken | Customize je fashionitem (uitverkocht)

Hoe geven we kleding een langer leven? En hoe transformeren we pre-loved textiel tot duurzame mode? Ontdek alles over het creëren van een circulaire keten van textiel in de tentoonstelling ‘Long Live Fashion!‘. In deze workshop ga je aansluitend op het thema van de expo op een unieke manier aan de slag met het customizen van je eigen kleding.

Ben je een beetje uitgekeken op een oud of eenvoudig kledingstuk? Tijdens de workshop zeefdrukken transformeer je dit kledingstuk in een mum van tijd tot je nieuwe favoriet. De mogelijkheden om textiel te bedrukken zijn eindeloos. Je kunt variëren in ondergrond, experimenteren met verschillende soorten inkt en afwisselen met kleuren, contrasten, vormen, prints en lagen. Druk lagen over elkaar, ontdek hoe kleuren samenwerken, speel met vormen en tover jouw oude kledingstuk om tot een geliefd fashionitem.

Techniek en materiaal

Je werkt tijdens de workshop met een of meerdere zelf meegebrachte kledingstukken. Je leert de techniek zeefdrukken door het gebruik van een zeefdrukraam, stencils, een rakel en diverse soorten inkt. Ontdek de diverse mogelijkheden van de techniek door te experimenteren en verschillende proeven te maken. Je werkt met stencils om zo meerdere vormen, kleuren en lagen in je ontwerp aan te brengen om uiteindelijk tot je favoriete ontwerp te komen.

Praktische informatie

  • De workshop is voor iedereen toegankelijk.
  • Breng voor deze workshop zelf een of meerdere katoenen kledingstukken mee.
  • Je bent ingeschreven wanneer de betaling voor de workshop is ontvangen