Sashiko | Herstel & upgrade je kleding (uitverkocht)

Hoe geven we kleding een langer leven? En hoe transformeren we pre-loved textiel tot duurzame mode? Ontdek alles over het creëren van een circulaire keten van textiel in de tentoonstelling ‘Long Live Fashion!‘. In deze workshop ga je aansluitend op het thema van de expo op een unieke manier aan de slag met het repareren van je favoriete kledingstuk.

In deze workshop ga je aan de slag met sashiko, een eeuwenoude Japanse borduurtechniek waar met de mooiste stikselpatronen een stof versterkt of hersteld wordt. Kleding met gaatjes en scheuren worden niet afgedankt, maar juist in ere hersteld. Met deze techniek ontwikkelt het kledingstuk zich na iedere reparatie. Je herstelt een beschadiging in de stof met witte steekjes, ter grootte van een rijstkorrel, op een donkerblauwe ondergrond. Hiermee geef je je kledingstuk een nieuw karakter. Tijdens deze workshops ontdek je de kunst van sashiko: de eeuwen oude ambacht en schoonheid van het herstellen van kleding.

Techniek en materiaal

Je gebruikt tijdens de workshop zelf meegebrachte kledingstukken. Denk bijvoorbeeld aan een spijkerbroek, spijkerjasje, sjaal of een ander kledingstuk dat gerepareerd of bewerkt kan worden. Je maakt kennis met de geschiedenis van deze eeuwenoude borduurtechniek, je ontdekt het scala aan bijzondere patronen die je hierin kan toepassen en leert hoe je deze borduurtechniek kunt toepassen om jouw kledingstuk te herstellen en nieuw leven in te blazen.

Praktische informatie

  • De workshop is voor iedereen toegankelijk.
  • Breng voor deze workshop zelf een kledingstuk mee zoals een spijkerbroek, spijkerjasje, sjaal, of een ander kledingstuk dat gerepareerd of bewerkt mag worden.
  • Je bent ingeschreven wanneer de betaling voor de workshop is ontvangen