Natuurprinten (uitverkocht)

De tentoonstelling ‘Kleurstof‘ draait om de schoonheid en dilemma’s van het verven van textiel. In deze workshop ga je zelf aan de slag met het verven van textiel door middel van natuurprinten. Dit is een drukproces, ontwikkeld in de 18e eeuw, waarbij de planten, maar ook dieren, rotsen en andere natuurlijke materialen worden gebruikt om een ​​print te maken op papier of stof.

Deze middag staat in het teken van het experiment en het verrassende resultaat wat daaruit kan voortvloeien. Met materialen rechtstreeks uit de natuur ga je prints maken op stof. We passen verschillende technieken toe. Zo maak je met de Japanse techniek ‘Hapa Zome’ verrassende patronen door met een hamer het pigment van verschillende planten en bloemen op de stof te slaan. Met zelfgemaakte stempels of blockprint voeg je nog een extra laag aan je patroon toe. Uiteindelijk maak je verschillende proefstalen op een lap stof of verwerk je de afdrukken op een katoenen draagtas.

Praktische informatie

  • Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan deze workshop.
  • Je bent ingeschreven wanneer de betaling voor de workshop is ontvangen.
  • Wat neem je mee: er zijn verschillende bladeren en bloemen aanwezig, maar neem vooral ook je eigen favoriete planten mee. De Hapa Zome techniek werkt bijvoorbeeld erg goed met viooltjes.