Mos borduren | Herstel & upgrade je kleding (uitverkocht)

Hoe geven we kleding een langer leven? En hoe transformeren we pre-loved textiel tot duurzame mode? Ontdek alles over het creëren van een circulaire keten van textiel in de tentoonstelling ‘Long Live Fashion!‘. In deze workshop ga je aansluitend op het thema van de expo op een unieke manier aan de slag met het repareren van je favoriete kledingstuk.

In de workshop mos borduren ontdek je hoe je je versleten kledingstuk een langer leven kunt geven door het op een originele manier te herstellen. We gaan aan de slag met een borduurtechniek waarmee je een heel natuurlijk ogend mos-borduursel maakt. Als je aan mos denkt, denk je al gauw aan prachtige, verlaten bossen in de ochtenddauw. De groene, fluweelachtige plantjes nodigen je uit tot aanraken. Je kunt er niet om heen: groen is het codewoord van duurzaamheid. Laat dat kleine gaatje, die ene slijtage plek of de scheur in je kledingstuk ‘dichtgroeien’ met dit prachtig geborduurde mos. Gebruik een mix van garens in verschillende texturen en natuurlijke tinten om jouw eigen stukje mos te creëren.

Techniek en materiaal

Tijdens de workshop werk je met een mix van verschillende texturen en kleuren garen, je ontdekt hoe je met verschillende steken de verfijndste en meeste realistische mosjes kunt borduren. Werk op een plek óf verspreid het mos over het gehele kledingstuk en blaas letterlijk nieuw leven in je kledingstuk.

Praktische informatie

  • De workshop is voor iedereen toegankelijk.
  • Breng voor deze workshop zelf een of meerdere kledingstukken mee. Denk aan een spijkerbroek, spijkerjasje, sjaal, of een ander kledingstuk dat gerepareerd of bewerkt mag worden.
  • Je bent ingeschreven wanneer de betaling voor de workshop is ontvangen