Wilde bloemen vertalen naar textiel (uitverkocht)

Aansluitend op de tentoonstelling ‘Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk’ organiseert het TextielMuseum verschillende workshops. Kiki van Eijk raakte geïnspireerd door de meest prachtige bloemen dichtbij haar eigen huis en studio en ontwierp de serie wandkleden ‘Savage Flowers’. Haar motto: ‘Local can be very exotic too’. In deze workshop maak jij je eigen – op de natuur geïnspireerde – kunstwerk van wol, door vilt- en borduur technieken toe te passen.

vilt en borduursel workshop

Voor we aan de slag gaan, bekijken we de serie wandkleden van Kiki van Eijk van dichtbij. Daarnaast doen we ook inspiratie op uit de bloemenschilderijen van onze Hollandse meesters uit de 17e eeuw en andere kunstenaars die met dit thema werken.

Tijdens de workshop ga je wilde bloemen die jou inspireren vertalen naar textiel. Met een bijzondere Turkse vilttechniek gaan we als het ware schilderen met wol. Je werkt met motieven van voorvilt in combinatie met gekaarde wol. De compositie die je hebt opgebouwd van vilt kun je vervolgens aanvullen met borduurwerk, zo pas je twee verschillende textieltechnieken toe in één kunstwerk.

Praktische informatie

  • De workshop is geschikt voor mensen met en zonder ervaring met vilt- en borduurtechnieken.
  • Neem geprinte afbeeldingen mee van bloemen (dichtbij huis) die jou inspireren.
  • Eventueel kun je thuis al bloem- en bladvormen uit papier knippen, deze knip je in de workshop uit in voorvilt.