Masterclass: Levende kleuren uit de natuur

Wil je graag meer weten over duurzame textielverftechnieken en bio-design principes? Dan is deze masterclass, waarin je leert verven met bloembladeren en groenafval, iets voor jou!

bloemverven mc 2.jpg

Samen met Studio Ilfa Siebenhaar ga je aan de slag met het hergebruik van natuurlijke reststromen. Zo beheers je aan het einde van de masterclass de bundel dye techniek waardoor je leert hoe je oude ambacht combineert met innovatie. Door deze vaardigheid ontstaan er prachtige unieke textielpatronen die jij onder andere creëert met bloembladeren. 

De Korf Upcycle your shirt 04092022-3244 2.jpg

Ook zal Ilfa Siebenhaar haar onderzoeksresultaten naar plantaardige reststromen delen. En krijg je een inkijkje in de ontwerpprincipes en theoretische verdieping van bio-design, zoals het kleuren van textiel met bacteriën die natuurlijke kleurstoffen produceren. Zo vindt er een leerzame tweedaagse combinatie plaatsvindt van theoretische informatie en praktische vaardigheid. Daarnaast kom je te weten hoe je textiel voor behandeld met natuurlijke beitsmiddelen en hoe je de kleuren mooi kunt onderhouden. 

Aan het einde van de masterclass ga je naar huis met de mooie stoffen die je bekleurd hebt. Inclusief een hoop kennis om thuis te experimenteren en gave unieke textielcreaties te ontwikkelen!

bacteria_petridish.JPG

Studio Ilfa Siebenhaar

De masterclass wordt verzorgd door Studio Ilfa Siebenhaar; een creatieve ontwerpstudio die is gevestigd in hartje Amsterdam. De studio richt zich op milieudegradatie en sociale ongelijkheid in de mode-industrie. Dit pakt de studio aan door middel van innovatieve circulaire ontwerppraktijken. Door een naadloze bundeling van mode en wetenschap pioniert de studio met duurzame oplossingen. Het resultaat? Een collectie van levendige, kleurrijke textiel en kledingstukken die een minimale ecologische voetafdruk achterlaten.

Studio Ilfa.jpg

Tip: neem een eigen T-shirt mee die van 100 procent natuurlijke oorsprong is, om je eigen kledingstuk te 'reviven'!