Basisprincipes handbreimachine (uitverkocht)

Tijdens deze masterclass ga je aan de slag met de basisprincipes van het breien op de handbreimachine. Door verschillende oefeningen uit te voeren leer je een aantal basistechnieken en onderzoek je de diverse mogelijkheden die de machine biedt. Met deze kennis op zak ga je vervolgens zelfstandig experimenteren en een aantal samples breien.

Wil je zelf aan de slag met de handbreimachine, maar weet je (nog) niet hoe? Tijdens deze masterclass doe je je eerste ervaring op met de Brother handbreimachine en de bijbehorende tools. Je komt meer te weten over hoe de machine technisch in elkaar zit, denk bijvoorbeeld aan de deling en de spanning. Daarnaast ga je aan de slag met verschillende basistechnieken zoals het opzetten, afkanten, meerderen, minderen, steken transporteren, van kleur wisselen en verkorte toeren. Gedurende de masterclass experimenteer je met verschillende garens om te ontdekken welk effect dit heeft op het breisel.

Doel van de masterclass

De technische en praktische kennis helpen je op weg om de machine te leren begrijpen, deze vervolgens zelfstandig te gebruiken en hiermee te experimenteren met garens en steken. Aan het einde van de masterclass ga je naar huis met een tiental samples waarin je verschillende technieken verwerkt hebt.

Masterclass door Vera Roggli
De masterclass wordt gegeven door Vera Roggli. Zij studeerde af als mode ontwerper op ArtEZ in Arnhem. Vervolgens ging ze aan de slag als ontwerper bij de modeontwerper Christian Wijnants in Antwerpen, waar ze ook haar eerste ervaringen op deed in breiwerk. Daarna richtte ze samen met Laure van Brempt de textielontwerp studio Wiesi Will op. Enerzijds werken ze samen als freelance brei ontwerper voor verschillende modeontwerpers. Anderzijds werken ze aan eigen projecten waarin ze ontwerpen met een liefde voor vakmanschap en experiment, met veel aandacht voor ambachtelijke technieken en industriële mogelijkheden. Het werk van Wiesi Will heeft een uitgesproken kleurrijke beeldtaal. Naast Wiesi Will werkt Vera aan eigen artistieke projecten rond om textiel en volgt daarnaast een Master Opleiding in Textiel Ontwerp aan het KASK & conservatorium in Gent om zich te verdiepen in weven.

Praktische informatie

  • Voertaal: Nederlands
  • Niveau: er is geen voorkennis vereist
  • Er is een beperkt aantal deelnemers (8 personen) om de coronamaatregelen te kunnen waarborgen