Masterclass: 3D weven

In deze masterclass weef je met behulp van veelzijdige vlechttechnieken jouw eigen pet. Duik samen met ontwerper Adrianus Kundert in de wereld van driedimensionaal weven. Hij ontwikkelde een techniek waarbij een deel van het vlechtwerk digitaal voorbereid is.

Tijdens deze masterclass werk je met papierleer; een zeer sterk en wasbaar papier dat eruitziet als leer. Met behulp van platte stroken vlecht je binnen een paar uur een stabiele driedimensionale vorm. Tijdens het maakproces ervaar je in levenden lijve hoe ambacht en moderne technologie hand in hand kunnen gaan.

Het doel van de masterclass

Tijdens de masterclass leer je de door Adrianus Kundert ontwikkelde vlechttechniek. Je oefent deze techniek door je eigen pet te vlechten. Na de masterclass kun je zelf verder experimenteren met deze techniek.

Over Adrianus Kundert

Adrianus Kundert is ontwerper en enthousiast mandenvlechter. Niet op de traditionele manier, maar gedreven door vernieuwingsdrang. Binnen dit ambacht heeft hij in de afgelopen paar jaar een vlechttechniek ontwikkeld waarmee met digitale technieken het handwerk kan worden versneld en vereenvoudigd, waardoor de techniek beter past in een postindustriële samenleving. Daarnaast is hij initiatiefnemer van de Basketclub waarbij een groep internationale ontwerpers iedere maand een mand weeft gebaseerd op een emoji. Ook is Adrianus dit jaar gast-curator bij Crafts Counsil Nederland, die hun jaarprogramma aan mandenmaken hebben gewijd en waarvoor Adrianus een expositie ontwerpt die te zien is tijdens de Dutch Design Week 2021.

Praktische informatie

  • Voertaal: Nederlands
  • Niveau: Het is voor iedereen mogelijk om de techniek te leren, maar kennis van een platbinding is gewenst
  • Er is een beperkt aantal deelnemers (8 personen) om de coronamaatregelen te kunnen waarborgen