Digitale rondleiding

Ben je op zoek naar een leuk groepsuitje met familie, vrienden of een vereniging? Ervaar het TextielMuseum virtueel met onze digitale rondleidingen voor groepen. Onze rondleiders nemen jouw gezelschap op een interactieve manier mee in ons museum met een individuele videoverbinding per deelnemer. Kies een rondleiding uit verschillende thema’s en bepaal zelf waar je meer over wilt weten.

bezoeker maakt foto van breimachine

Thema rondleiding

Bepaal zelf het thema van de rondleiding:

1. Rondleiding TextielLab

Het TextielLab is een unieke plek waar je meekijkt over de schouders van (inter)nationale kunstenaars en ontwerpers, die samen met onze experts de eindeloze mogelijkheden van textiel onderzoeken. Zij laten je zien hoe ze traditionele en moderne textieltechnieken combineren om tot innovatieve toepassingen te komen in kunst, mode, interieur, architectuur of product design.

2. Rondleiding Industrialisatie

Hoe ging het er vroeger aan toe in een textielfabriek? Hoe werd textiel toen gemaakt? Waar komt de naam ‘Kruikenzeiker’ vandaan? Tijdens deze rondleiding krijg je antwoord op al deze vragen, en meer. Je brengt een virtueel bezoek aan de Wollendekenfabriek met de stoommachine en de Damastweverij. Ook vertellen we je meer over het gebouw dat oorspronkelijk als textielfabriek diende.

3. Rondleiding huidige tentoonstellingen

Er zijn altijd twee verschillende tentoonstellingen te zien in het TextielMuseum. In deze rondleiding neem je een kijkje in de hoofdtentoonstelling van dit moment waarin textiele kunst, vormgeving of mode gepresenteerd wordt binnen een actueel thema. We laten je het maakproces van verschillende objecten zien en we leggen een link met het TextielLab. Daarna word je rondgeleid door de huidige collectietentoonstelling, in deze tentoonstelling worden verschillende collectiestukken van het museum gebundeld binnen een onderwerp. Bekijk hier welke tentoonstellingen er op dit moment te zien zijn.

Praktische info

  • De digitale rondleiding duurt 60 minuten
  • De digitale rondleiding wordt gehost door de groep via een communicatie-portaal naar jullie keuze (Teams of Zoom). De contactpersoon van de groep maakt voor het TextielMuseum een tijdelijk gast-account aan of deelt een link voor de bijeenkomst.
  • Tijdens de rondleiding is een iemand binnen de groep de moderator. Hij of zij is de schakel tussen de deelnemers en de rondleider.
  • De rondleider verzorgt een interactieve rondleiding en de deelnemers kunnen vragen stellen aan de rondleider. De moderator heeft hierover de regie.
  • De rondleiding mag niet worden opgenomen.
  • Om goed aan te kunnen sluiten bij de interesse en kennis van de deelnemers is het belangrijk om bij de boeking voldoende informatie over de groep te geven.

Kosten & groepsgrootte

  • €160,- per groep
  • groepsgrootte kan variëren

Aanmelden

Voor meer informatie en boekingen kun je contact opnemen met de afdeling boekingen van het TextielMuseum via [email protected] of 013-5494564.