De TextielClub – Tie & Dye

Er is veel te beleven in het TextielMuseum! Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud organiseert het museum iedere schoolvakantie ‘De TextielClub’.

We starten De TextielClub met een rondleiding door het museum. Onder leiding van de museumdocent ontdek je samen met de andere kinderen de eindeloze mogelijkheden van textiel, bekijk je de vele machines en kunstwerken. Zo krijg je een brede indruk van het museum. Na de rondleiding ga je creatief aan de slag met het maken van je eigen kunstwerk. Tijdens elke TextielClub leer je weer iets nieuws, van vilt maken tot stoffen verven in bijzondere patronen.

Tie & Dye

Tie & Dye betekent bind stof samen en verf, een techniek die veel toegepast wordt in Japan. Tijdens deze workshop ga je deze techniek zelf uitproberen. Door de stof op speciale manieren samen te binden en te verven in mooie kleuren, ontstaat er een bijzonder patroon. Samen met andere kinderen krijg je een rondleiding door het museum en daarna mogen jullie, onder leiding van een museumdocent, zelf creatief aan de slag!