De Textielclub – Slapen onder de sterrenhemel (geannuleerd)

Er is veel te beleven in het TextielMuseum! Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud organiseert het museum iedere schoolvakantie ‘De TextielClub’.

We starten De TextielClub met een rondleiding door het museum. Onder leiding van de museumdocent ontdek je samen met de andere kinderen de eindeloze mogelijkheden van textiel, bekijk je de vele machines en kunstwerken. Zo krijg je een brede indruk van het museum. Na de rondleiding ga je creatief aan de slag met het maken van je eigen kunstwerk. Tijdens elke TextielClub leer je weer iets nieuws, van vilt maken tot stoffen verven in bijzondere patronen.

Slapen onder de sterrenhemel

Tijdens een heldere lentenacht zie je veel sterren. Zou het niet fantastisch zijn als je elke dag onder de sterren in slaap kon vallen? Daarom halen we de sterren naar je bed toe. Stempel en schilder de mooiste nachttaferelen op jouw eigen kussensloop en slaap daarna extra lekker. Samen met andere kinderen krijg je een rondleiding door het museum en daarna mogen jullie, onder leiding van een museumdocent, zelf creatief aan de slag!