Borduren + Soluvlies = Kant

In de tentoonstelling ‘The Art of Lace’ is te zien dat het Leavers kant ook inspireert tot andere technieken waarmee de ‘transparante’ kwaliteit van het kant wordt benadrukt en er met ‘kant-effect’ wordt gewerkt.

In deze workshop improviseren we met de techniek van het machinaal borduren op een vlies dat dient als tijdelijk steunmateriaal. Dit vlies is oplosbaar in water waardoor je enkel het geborduurde ‘kant-effect’ overhoudt. Experimenteer met verschillende technieken zoals de sandwichmethode, doorstikken door middel van vrij machinaal of in ruitjes borduren. Na de workshop ga je naar huis met een aantal samples die uitnodigen om door te gaan.

Let op: neem zelf je naaimachine mee naar deze workshop. Mocht je zelf geen naaimachine hebben stuur ons dan even een mailtje naar [email protected], en dan zoeken we samen naar een oplossing.

Coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen kunnen er maximaal 8 (i.p.v. 15) deelnemers per workshop meedoen, zodat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden. Lees hier alle coronamaatregelen van het TextielMuseum.