ZOMERACTIE | De Pont Museum en TextielMuseum

9 juli, 2019

De Pont en het TextielMuseum bieden hun bezoekers een zomers cadeautje aan. Tijdens de schoolvakantie, van zaterdag 6 juli t/m zondag 1 september, kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken. Het toegangsbewijs voor het ene museum is op dezelfde dag geldig in het andere museum. Een unieke gelegenheid om de nieuwste tentoonstellingen in beide Tilburgse musea te bekijken!

TextielMuseum

Deze zomer neem je in het TextielMuseum een duik in de wereld van het Bauhaus weefatelier. In de tentoonstelling Bauhaus& | Modern textiel in Nederland ontdek je een rijkdom aan kleur- en materiaalexperimenten en bekijk je de prachtige eindproducten van Bauhausvrouwen van het eerste uur. Vier hedendaagse kunstenaars maakten geïnspireerd op het Bauhaus nieuw werk in het TextielLab, de professionele werkplaats van het museum.

“Leven is wiskunde: alle wandkleden, vloerkleden, kleur- en structuurstudies hebben een mathematische schoonheid.” – NRC Handelsblad (****)


Bezoeker bij werk van Koen Taselaar. Foto: Diewke van den Heuvel

In de tentoonstelling kan je ook zelf aan de slag met de weefprincipes van het Bauhaus. Met de interactieve weefinstallatie maak je je eigen digitale textielontwerp. Kies kleuren, materialen en bindingen en dompel je onder in je eigen Bauhaus weefpatroon.


Bezoeker in interactieve weefinstallatie. Foto: Diewke van den Heuvel

De Pont museum
De tentoonstelling van de wereldberoemde Belgische schilder Luc Tuymans is nog maar net geopend en krijgt al lovende recensies. De Pont museum was het eertse Nederlandse museum die Tuymans in 1995 toonde en nu keert de schilder terug naar Tilburg met The Return, een groot overzicht van zijn werk. De tentoonstelling omvat een vijftigtal schilderijen uit de periode 1975 tot nu, waaronder een aantal recente werken die niet eerder te zien waren.


Luc Tuymans, zaaloverzicht The Return. Foto: De Pont Museum

Tot 1 september toont De Pont museum een groot overzicht van het werk van de Britse fotograaf John Riddy. Sinds begin jaren negentig werkt Riddy in series, eerst in zwartwit, later ook in kleur. Karakteristiek voor zijn foto’s is de verstilling. Al zijn belangrijke series zijn nu in De Pont te zien.


John Riddy, zaaloverzicht Photographs. Foto: De Pont Museum

Openingstijden TextielMuseum
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.00
Zaterdag & zondag: 12.00-17.00
www.textielmuseum.nl
info@textielmuseum.nl

Openingstijden De Pont museum: 
Dinsdag tm zondag: 11.00 – 17.00
Donderdag tot 20.00 uur, vanaf 17.00 uur gratis toegang
www.depont.nl
info@depont.nl