Yearbook TextielLab 2014

15 april, 2015

Milaan is deze week dé design hotspot van de wereld. Salone del Mobile is dan ook het uitgelezen moment om het Yearbook TextielLab 2014 te presenteren.
Niemand minder dan design goeroe Rossana Orlandi ontving op dinsdag 14 april het eerste exemplaar van directeur Errol van de Werdt.
 
Yearbook TextielLab 2014 geeft een duidelijk beeld hoe textiel en design in het TextielLab elkaar vinden. Vakmanschap en meesterschap resulteren in de meest toonaangevende projecten. Een visualisatie en toelichting van unieke en prestigieuze werken van afgelopen jaar zijn gebundeld in het Yearbook TextielLab 2014.
 
Het TextielLab van het TextielMuseum is een uniek kenniscentrum dat het midden houdt tussen een gespecialiseerde werkplaats voor het vervaardigen van breisels en geweven stoffen, en een open atelier waarin innovatie centraal staat. Nationale en internationale ontwerpers, architecten, kunstenaars en veelbelovende studenten worden begeleid door productontwikkelaars en technische deskundigen om de eindeloze mogelijkheden op het gebied van garens, computergestuurde technieken en ambachten te ontdekken.

Jef Montes, Velero, jacquard weavingIn het Yearbook TextielLab 2014 wordt middels een ruime selectie foto’s het proces van ontwerp tot eindproduct weergegeven. Een naslagwerk voor de designliefhebber, een inspiratiebron voor de professional en bovenal een portfolio van de mogelijkheden binnen TextielLab van het TextielMuseum te Tilburg. TextielMuseum zet Tilburg als historische textielstad op de kaart als ‘Culturele Design Hotspot Textiel’.
 
Yearbook TextielLab 2014 – ISBN 978-90-70962-57-9 – met werk van onder andere:
Evelyne Merkx, Aiko Tezuka, Jef Montes, Claes Iversen, Viktor&Rolf, Kari Dyrdal, Studio Formafantasma, Borre Akkersijk, Studio Job

Op ons Pinterest board Yearbook 2014 vind je een groot aantal projecten uit het Yearbook 2014.