Wil jij ook een uniek getuft kleed?

8 november, 2013

Het vloerkleed heeft 3 niveau’s, is van wol en een organische langgerekte vorm en kan zowel aan de muur hangen als op de vloer liggen.  Tot nu toe zijn de kleden als unica op de markt gebracht.

Het is de mos/ schimmel eigen om te groeien en in huizen binnen te komen. Voorheen leverde ik ‘Lekkages op bestelling’, dat zijn behangwerken op basis van vlekken geïnstalleerd in met name nieuwe huizen. Potentiële klanten wilden de vlek niet meer kwijt, er is een stukje geschiedenis, een verhaal, aan de nieuwe woning toegevoegd.

Het omarmen van de imperfectie door een afwijkend produkt in huis te hebben is in feite een commentaar op de overgecontroleerde maatschappij waarin we leven.

Deze kleden zijn handgemaakt in het Textiellab van het Textielmuseum. Puur wol, op 3 hoogtes getuft en vanuit verschillende perspectieven te zien, ze lijken te bewegen. Als mensen hun eigen ‘thuis’ met een ‘Stipmos’ kunnen verzachten, verlevendigen, dan is mijn missie geslaagd.

Productiemethode

Het kleed is in de Tufterij van het Textiellab, Textielmuseum Tilburg gemaakt door Hester Onijs. Met haar werk ik nu 4 jaar en zij weet mijn ideeën te vertalen in series korstmoskleden. Voor CrowdyHouse wil Hester de productie van 3 tot 5 kleden op zich nemen.

Waarom?

Met Crowdfunding kan ik de kleden in kleine oplage laten maken waarbij ieder kleed handgemaakt en dus uniek is.

In het echt zien?

Bel of mail me om een afspraak te maken en kom een kijkje nemen in mijn studio. Ik kom het kleed persoonlijk bezorgen bij de mensen die het kleed hebben gesteund en besteld. Levermethode buiten Nederland gaat in overleg.

Bosland 28A II

3063 EM Rotterdam

gsm :  +31629 067106

– See more at: Crowdyhouse