Vriendendag 2014

CULINAIR TEXTIEL

Het thema van de vriendendag stond in het teken van kijken, horen, voelen, ruiken, proeven … alle zintuigen werden geprikkeld!

PROGRAMMA

Food designer Yoka Stada, culinair kunstenares verbonden aan het groene initiatief Betonnen Boswachter en aan Yellow Chef, legde de link tussen textiel ontwerpen en koken.

Een boeiende lezing volgde over natuurlijke kleurstoffen en duurzame ontwikkelingen in de textielindustrie door Dorien Derksen. Als wetenschapper werkzaam bij Rubia Natural Colours, is Dorien een expert uit de industrie die daarnaast, als lector biobased materials, verbonden is aan Avans Hogeschool.

Corinne van Grevenbroek

2nd year student Design Academy Eindhoven.

Wrap 

Nomads refugees and travelers are constantly on their way, moving from one place to another. In my research and experiments with textile I was drawn to the color and texture of dried vegetables. I decided to combine my work with a warm clothing item for a nomad, a shawl. My shawl is a symbol of the nomads reality, it keeps them warm and in times of need will provide them with food on their journeys.

Rosemarijn Lagerweij

Opleiding: De Foundation opleiding aan de West Surrey College of Art in Farnham (GB); daarna het basisjaar op de Willem de Kooning academie in Rotterdam, vervolgens de textielafdeling van de Rietveld academie ( diploma 1985 ). Dit jaar begonnen met de kaderopleiding Weven Speciaal die door het Weefnetwerk georganiseerd wordt.

Weefsels gebruikmakend van natuurlijke, soms eetbare materialen

Ik werk veel met vlas (linnen) en allerlei soorten hergebruikmateriaal zoals breiresten en tuin- en keukenafval.

Michelle van den Poel

Student AKV ST Joost

Biobased materials : Toont resultaten van onderzoek en experimententen naar aanleiding van een bijzonder project. Dit in het kader van het lectoraat biobased materials op Avans Hogeschool Breda.

Kim Zoutewelle

Student van de Design Academy Eindhoven

Ik heb als 1e jaar student van de Design Academy Eindhoven een eigen survival kit ontworpen. In sommige conversaties kunnen gevoelens indringend zijn dat je eigenlijk een beschermende huid nodig hebt om je emoties te absorberen en te uiten. Ik heb voor dat doel een speciale huid ontworpen en me daarbij verdiept in fruitleer. Ik heb onderzoek gedaan in de kleur en textuur van fruitleer. Dat heeft geresulteerd in een emotional skin van fruitleer.

Don Kwaning

1e jaars student Design Academy Eindhoven

Don experimenteert in het bijzonder met plantaardige producten. Met stengels, vruchten als rozijnen, krenten en bessen tovert hij nieuwe materialen en realiseert daaruit ook poëtische 3D vormen.

Alexandra Genis

1e jaars studente Design Academy Eindhoven

Alexandra heeft zich verdiept in het verven van textiel met natuurlijke kleurstoffen. Dit heeft zij in een aantal stalen ook gecombineerd met de macramee techniek. Zij is gefascineerd door zaden die ontkiemen en probeert dit in haar ( tijdelijke ) experimenten te tonen.

Ben je nog geen vriend en wil je ook een vriendendag beleven?  Meld je dan aan als vriend!