Vriendendag 2013

VRIENDENPRIJS 2013

Zowel de ruim 80 aanwezige vrienden als het bestuur van de vrienden van het TextielMuseum kijken terug op een boeiende vriendendag. Na het openingswoord van interim bestuursvoorzitter Louis Appeldoorn sprak ook Errol van de Werdt, directeur van het TextielMuseum, warme woorden uit over de betekenis van het hebben van vrienden.

Vrienden zijn belangrijke ambassadeurs en die kan het museum niet genoeg hebben!

PRESENTATIES

In het auditorium presenteerden de vier jonge ontwerpers Martijn van Strien, Dienke Dekker, Barbara Medo en Daniel Costa hun afstudeeropdracht aan de vrienden. Gevoed door hun inspiratie en inzicht in de productieprocessen bezochten de vrienden aansluitend de kleine exposities waar spontaan boeiende gesprekken met de ontwerpers ontstonden. Eindelijk kon met handen en voeten(!) worden gevoeld aan het prachtige textiel.

Keuze voor uitnodiging van de ontwerpers vormde een eerdere samenwerking met het TextielMuseum. In het YearBook 2012, een uitgifte van het TextielMuseum, wordt aandacht besteed aan jonge textielontwerpers zoals Martijn van Strien.

Prachtige subtiel geweven mode items, door ikat, ruiten en strepen geïnspireerde interieurstoffen, innovatieve bedrukte, gelaserde en behaarde stoffen en tot slot een totaal nieuwe invalshoek om met blote voeten op een tapijtlandschap je lichaam te prikkelen. Zie hier de toekomst.

MARTIJN VAN STRIEN

Mode @Design Academy Eindhoven | Threads for Cockaigne
www.martijnvanstrien.com

DANIEL COSTA

Interieur @Design Academy Eindhoven | Prologue to the grounded joys – barefoot tapestry
www.daniel-costa.com

DIENKE DEKKER Interieur @Design Academy Eindhoven | Union of striped yarns

DIENKE DEKKER

Interieur @Design Academy Eindhoven | Union of striped yarns
www.dienkedekker.com

BARBARA MEDO

Mode @Design Academy Eindhoven | Insected
www.barbaramedo.com

DE UITSLAG

Veel aanwezigen viel het hoorbaar zwaar een keuze te maken uit de oorspronkelijke, verrassende, smaakvolle en sensuele ideeën die de ontwerpers toonden. In feite kunnen we daarom al, alle 4 de ontwerpers winnaar noemen. Onder het genot van een hapje en een drankje in het MuseumCafe werd duidelijk dat we dit maal zowaar 2 gelijk eindigende ontwerpers konden feliciteren met de Vriendenprijs 2013:
BARBARA MEDO en MARTIJN VAN STRIEN.

Veel dank aan alle aanwezigen die deze vriendendag weer tot een succes maakten.

Bent je nog geen vriend en wil je ook een vriendendag beleven?  Meld je dan aan als vriend!