Overzicht activiteiten

Vriendenactiviteiten 2018

Bezoek met rondleiding Provinciehuis

Wie
Alle vrienden

Datum
30 oktober 2018

Locatie
Den Bosch

Een veertigtal vrienden werden door enthousiaste gidsen rondgeleid door het gebouw, ontworpen door architect Huig Maaskant. Het Proviciehuis telt 23 verdiepingen en biedt vanaf de bovenste verdieping een fantastisch uitzicht over het Brabantse landschap! We kregen een uniek kijkje in de rijke collectie kunstwerken. Het accent van ons bezoek lag op de zeer uiteenlopende wandkleden van gerenommeerde kunstenaars als Karel Appel, Reinoud van Vught, Madeleine Bosscher, Herman Scholten, Sheila Hicks en vele anderen. Sommige wandkleden zijn tot stand gekomen in samenwerking met het TextielMuseum/TextielLab. Daarnaast waren er juweeltjes te bewonderen als een imposante bronzen deur, enorme metalen deurornamenten en glasobjecten. Aansluitend wachtte ons een heerlijke lunch!

Bezoek met rondleiding BRAFA Art Fair

Wie
Alle vrienden

Datum
30 januari 2018

Locatie
Brussel

De vrienden van het TextielMuseum zijn uitgenodigd op uitnodiging van de Brusselse Art Fair – BRAFA – voor een exclusief beursbezoek in Brussel.

De vrienden staat een warm onthaal te wachten. Het aangeboden programma bestaat onder meer uit een rondleiding langs de kunstbeurs, een ontvangst met champagne en lunchbuffet. Optioneel kunt u de BRAFA Art Talks bijwonen.