Verenigingsvaandel voor collectie TextielMuseum

10 september, 2013

Op zondag 15 september overhandigt het ´Koninklijk  Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia´ een honderd jaar oud verenigingsvaandel aan directeur Errol van de Werdt van het TextielMuseum. Het museum is heel blij met deze aanvulling op de historische collectie. Het gaat om een kostbaar, goed gerestaureerd vaandel. Het TextielMuseum verzamelt in de regel geen vaandels, maar omdat dit een wel heel bijzonder vaandel is, maakt het museum voor deze keer graag een uitzondering.

De overhandiging vindt plaats vanaf 16.00 uur in de entree van het museum. Voorzitter Harrie van den Hout zal namens het koor spreken. Vervolgens neemt directeur Errol van de Werdt het vaandel in ontvangst. Tot slot zingt een afvaardiging van het Mannenkoor St. Caecilia onder begeleiding van pianist Iskander Zalialdinov enkele barbershop nummers.

Over het Koninklijk Tilburgs mannenkoor St. Caecilia

Het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia is een hechte vereniging die als doel heeft mannen samen te brengen die willen zingen en een traditie willen voortzetten. De vereniging is opgericht op 21 februari 1877. Zingen is voor het koor ontspanning, waarbij ze kwaliteit en muzikale uitdaging koppelen aan gezelligheid. Het koor heeft een goede naam opgebouwd in binnen- en buitenland, dankzij de inzet van een professionele muzikale leiding, een enthousiast bestuur en een gezond verenigingsleven.

Het koor timmert aan de weg met een enthousiast bestuur dat sinds kort is uitgebreid met preses Peter Galle en een comité van aanbeveling onder leiding van mevr. Pauline Hirsch Ballin.

Op de foto: Leden van het Tilburgse mannenkoor St. Caecilia bij het Hubertusslot op de Hoge Veluwe. Foto uit collectie Regionaal Archief Tilburg