Uitreiking Yearbook TextielLab 2013 in Milaan

21 maart, 2014

Op maandag 7 april reikt directeur Errol van de Werdt het eerste exemplaar van Yearbook TextielLab 2013 uit aan minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tijdens een informele bijeenkomst in Milaan. Minister Bussemaker brengt die avond een bezoek aan de presentatie Glithero – Made to Measure van het TextielMuseum en het Zuiderzeemuseum die gedurende de prestigieuze designbeurs Salone Del Mobile te zien is in Ventura Lambrate.

Yearbook 2013 geeft een duidelijk beeld van de mogelijkheden in het TextielLab. Hierin worden de meest toonaangevende projecten gepresenteerd, die het afgelopen jaar werden vervaardigd. Bovendien brengt een ruime selectie foto´s het proces van ontwerp tot eindproduct in beeld. Lees over het werk van: Studio Job, Raw Color, Makkink & Bey, Studio Marcel Wanders, Kustaa Saksi, Dienke Dekker, Glithero, Minale Maeda, Winde Rienstra en vele anderen.

Het TextielMuseum is een museum in bedrijf. Het brengt inspirerende tentoonstellingen op het gebied van design en kunst en biedt educatieve programma's in een voormalige textielfabriek. Het TextielLab van het TextielMuseum is een uniek kenniscentrum dat het midden houdt tussen een gespecialiseerde werkplaats voor het vervaardigen van breisels en geweven stoffen, en een open atelier waarin innovatie centraal staat??. Nationale en internationale ontwerpers, architecten, kunstenaars en veelbelovende studenten worden begeleid door productontwikkelaars en technische deskundigen om de eindeloze mogelijkheden op het gebied van garens, tot computergestuurde technieken en ambachten te ontdekken. De uitgebreide bibliotheek, het museumcollectie en de tijdelijke tentoonstellingen vormen voor bezoekers van het museum én klanten van het TextielLab een belangrijke onderzoeks- en inspiratiebron.

Vanaf 8 april te koop voor € 16,-  in de TextielShop van het TextielMuseum. Tekst: Annemarie Hoeve, Hebe Verstappen, Cecily Layzell. Voertaal: Engels. Ontwerp: Raw Color. Druk: Gianotten Printed Media. Binding: Binderij Hexspoor. Het koord is gebreid in het TextielLab en verschijnt in verschillende kleuren. ISBN 978-90-70962-55-5

Een digitale versie van het Yearbook 2013 ontvangen? Klik hier