Aanmeldingen voor Trendseminar Lidewij Edelkoort geopend!

25 september, 2013

Lidewij Edelkoort´s design & lifestyle trendseminar op 27 november 2013

Let’s talk about textiles for the years to come!

Op woensdag 27 november organiseert het TextielMuseum in Tilburg een design & lifestyle trendseminar met in de hoofdrol Lidewij Edelkoort. In het eerste uur geeft zij haar visie op textiel in het interieur voor de komende jaren. In het laatste half uur is er alle ruimte om haar vragen te stellen over dit onderwerp. Deelnemers kunnen bovendien inschrijven voor een smakelijke lunch. Voor of na het seminar is er voldoende gelegenheid de tentoonstelling ´Talking Textiles´ te bezoeken die speciaal voor het TextielMuseum is samengesteld door Lidewij Edelkoort en Philip Fimmano. 

“In korte tijd hult ons huis zich in allerlei textiele vormen: gebreid, gehaakt, gedrukt, geborduurd, als jacquards en bont geweven. De consument begint met de toevoeging van een enkel stukje stof aan het interieur; een poef, een plaid, een vloerkleed of een tafellaken. Al snel gaan we denken aan veel grotere oppervlaktes. En zo vinden we het gordijn opnieuw uit, overwegen een kamerbreed tapijt en bekleden een bank met wol in plaats van leer.

Als reactie op het digitale, haast virtuele, bestaan heeft de mens steeds meer behoefte aan echte sensaties en ongewone scenario’s: aan tactiliteit en dimensie. Om als het ware het platte scherm te compenseren, om te voelen. Daarom hebben veel ontwerpers zich recentelijk gestort op het heruitvinden van textiel op de traditionele manier, maar ook in technologische zin. Deze hernieuwde aandacht vanuit de creatieve industrie komt waarschijnlijk net op tijd om het uitsterven van de textielindustrie te voorkomen. We hebben slechts enkele jaren om dit ´uitstervende soort´ weer tot leven te brengen!”

—Lidewij Edelkoort
 

Praktische informatie

Datum: woensdag 27 november 2013

Let op! Inschrijven kan voor sessie 1 of voor sessie 2. De inhoud is op beide tijdstippen hetzelfde, de voertaal is echter anders.

Sessie 1: van 11.00 tot 12.30 uur. Voertaal: Engels
Sessie 2: van 14.00 tot 15.30 uur. Voertaal: Nederlands

Lunch: tussen 12.30 en 14.00 uur

Prijzen:
€ 40,- inclusief ontvangst met koffie en lunchpakket
€ 35,- inclusief ontvangst met koffie, exclusief lunchpakket

Korting: voor museumkaarthouders, vrienden en studenten:
€ 32,50 inclusief ontvangst met koffie en lunchpakket
€ 27,50 inclusief ontvangst met koffie, exclusief lunchpakket

BEIDE SESSIES VAN HET SEMINAR ZIJN VOL.