TextielMuseum verwelkomt nieuw Hoofd MuseumZaken

15 november, 2017

Elles van Vegchel begint per 1 januari 2018 als Hoofd MuseumZaken bij het TextielMuseum. Zij volgt hiermee Geertje Jacobs op die sinds mei werkzaam is als Hoofd Presentatie, Collectie en Educatie bij het Noordbrabants Museum. Directeur Errol van de Werdt: ‘Elles is met haar ervaring bij een interactief en hands-on museum als NEMO bij uitstek geschikt om de vernieuwingsrichting die we zijn ingeslagen in het TextielMuseum mede vorm te geven’.

Elles van Vegchel - Hoofd Museumzaken

In het TextielMuseum krijgt erfgoed geen kans om stoffig te worden. Het verhaal van de textielindustrie is hier meer dan woorden: ambacht en industrie worden naadloos verweven met innovatie en kunst. Ik kijk er naar uit om als Hoofd MuseumZaken aan de slag te gaan en richting te geven aan de toekomst van dit bijzondere museum.’
– Elles van Vegchel

Achtergrond
Elles van Vegchel heeft een ruime achtergrond in de museumwereld. Haar achtergrond in combinatie met haar kennis en ervaring maakt haar een zeer waardevolle aanwinst voor het TextielMuseum. Zo is zij vijf jaar werkzaam geweest bij NEMO, waar ze leiding gaf aan het Projectbureau en eindverantwoordelijk was voor het grootste landelijke wetenschapsfestival van Nederland, het Weekend van de Wetenschap. Voorheen was zij verbonden aan de Hermitage en de Nieuwe Kerk in Amsterdam als Hoofd Publieksbegeleiding en Coördinator Tentoonstellingen en Evenementen. In deze rol was zij verantwoordelijk voor het team van publieksmedewerkers en beveiliging en verzorgde zij de opzet van de operationele organisatie voor de nieuwe vestiging van de Hermitage in Amsterdam. Zij was ook drie jaar werkzaam als Senior Projectleider in het Historisch Museum Rotterdam, waar ze o.a. leiding gaf aan interdisciplinaire projectgroepen, zoals Collectie, Educatie, Communicatie en Ontwerp en Bouw. Naast haar reguliere werkzaamheden als Hoofd Projectbureau bij NEMO Science Museum is zij lid van de raad van toezicht van het Limburgs Museum waar ze de directie bij staat en adviseert over de voorbereiding en uitvoering van het beleid.

 
TextielMuseum
Het TextielMuseum in Tilburg is de enige plek ter wereld is waar kunst, design, erfgoed en ambacht en innovatie samenkomen. Het is een museum in bedrijf. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen op het gebied van kunst, mode en design, educatieve programma’s en een gespecialiseerde werkplaats voor onderzoek en productie, het TextielLab maakt het museum uniek in zijn soort.

De sollicitatieprocedure werd begeleid door Marina Wijn Consultants,searchbureau gespecialiseerd in management voor de culturele sector.