TextielMasters

21 augustus, 2013

In het najaar van 2013 kun je deelnemen aan twee masterclasses in het TextielMuseum. Onder leiding van Saskia ter Welle, opgeleid aan het in Parijs gevestigde Atelier Lesage, neem je deel aan de masterclass 'Glamour'. Ton Verswijveren, gestudeerd aan de École de Couture Eduard van Rijn in Arnhem, brengt een masterclass 'Mouleren'.
 

Over de masterclasses

Masterclass 'Glamour'
Tijdens de 1-daagse masterclass leer je borduurtechnieken waarmee je een outfit extra glans en allure kunt geven door middel van ambachtelijke werkwijzen uit de ateliers van Parijs. Naast het aanleren van technieken wordt er met elkaar gepraat over mogelijke toepassingen. Neem dus ook ideeën mee om te bekijken en te bespreken.

Masterclass 'Mouleren'
Moulage betekent letterlijk 'vormen' en wel het vormen van kleding om een lichaam of om een pop. Mouleren is dus een middel om kleding te maken zonder gebruik te maken van patroontekenen. Door middel van het schikken of draperen van een lap stof om een lichaam of pop kan een kledingstuk gevormd worden. Als deze vorm daarna zorgvuldig afgetekend wordt en weer van de pop afgehaald wordt heb je een perfect patroon van dat kledingstuk. Mouleren wordt nu als 4-daagse cursus aangeboden.

Meer informatie over de masterclasses, aanmeldingen en prijzen.