TextielLab voor professionals

Werken met textiel zoals het bedoeld is

Op een authentieke werkplaats aan de slag met het juiste materiaal, de daarvoor bestemde machines, onder de juiste omstandigheden en met de kennis van het instituut.

Aanvraag indienen
Technieken
Studenten
Naar de FAQ

Grenzeloze mogelijkheden

Voor de professionele maker

Technieken

Het TextielLab is een uitzonderlijke plek om te werken omdat je niet alleen de kennis van de productontwikkelaars kunt gebruiken, maar ook de kennis van de curatoren, en de collectie en de bibliotheek als naslagwerk kunt inzetten om je project te laden. Als professioneel maker kun je direct tijdens het proces invloed uitoefenen. Van ontwikkelfase tot ontwerpkeuzes.

Grenzen vervagen

In het TextielLab vervaagt de grens tussen een werkplaats en een kenniscentrum. Professionals zoeken de grenzen van techniek op. Vrijwel geen enkel proces is gelijk. Op het moment dat professionals vanuit diverse fronten de krachten bundelen, ontstaan de mooiste processen en de meest verrassende stukken.

Grenzen verleggen

Het TextielLab heeft een belangrijke positie in de moderne industrie van Europa. We staan in contact met onder meer andere werkplaatsen, ontwerpers, kunstenaars, machinebouwers, spinners, garenleveranciers, textielbedrijven, opleidingen en softwareleveranciers. Ook staan opleiding, vorming en training hoog in het vaandel. Er wordt veel onderzoek gedaan zodat het uiterste uit elke ontwikkeling in het TextielLab wordt gehaald. 

Ben je student?

En wil je graag werken in het TextielLab? Check dan eerst de studentenpagina.

TextielLab voor studenten

Handmatige en industriële technieken

Technieken

Het TextielLab onderscheidt zich door een plek te zijn voor textielontwikkeling. Hier houden professionals zich nadrukkelijk bezig met het creëren van bijzondere projecten op maat. De focus ligt op handmatige en industriële technieken: weven, breien, borduren, tuften, passement en lasersnijden. 

Hier gemaakt

Uitgelicht

Bij het TextielLab zijn woorden niet per se het praatstuk. Een greep uit het portfolio zeker wel. Zodoende nodigen we je van harte uit om hieronder alvast een blik te werpen op reeds verschenen stukken.

Naar Sample Studio