Techniek

Laseren

Door het uitsnijden of graveren met een laserstraal, kun je verschillende materialen perfect bewerken. In het TextielLab gebruiken we hiervoor een computergestuurde lasersnijmachine van BRM Lasers.

Let op: We werken op de afdeling laseren met een programmering die we op voorhand vaststellen. De programmering voor 2021 is al vastgesteld, we kunnen voor dit jaar dus geen opdrachten meer aannemen. Wil je in 2022 een project ontwikkelen? Dien je aanvraag dan in vóór 1 april 2022.

Techniek
Om stoffen te graveren of snijden, wordt tijdens het laseren een intense lichtstraal gebruikt. Elk materiaal of elke stof die je zelf meebrengt, reageert anders op de lasertechniek. Door te experimenteren kunnen we leren.

De lasertechniek wordt meestal voor mode-, interieur- en producttoepassingen gebruikt.

Werken in het TextielLab?

Wil jij laseren in ons TextielLab? Doe dan eerst een aanvraag. Deze wordt beoordeeld op motivatie, innovatie en kunde waarbij onze focus ligt op inrichtingsprojecten, kunst en mode. Als er een match is, vindt er een intake plaats om te kijken of jouw aanvraag uitvoerbaar is.

Na de intake ontvang je een werkvoorstel en offerte, waarna de ontwikkeling van jouw project wordt ingepland. Voor een optimaal eindresultaat is het prettig dat je zoveel mogelijk aanwezig bent in het TextielLab tijdens de ontwikkelfase.

Een ontwerp aanleveren

  • Voor graveren is een digitaal bestand in JPEG, TIFF of Illustrator-bestand nodig
  • Voor snijden is een Illustrator-bestand AI of DXF nodig
  • Materiaal waarop je de techniek wilt toepassen en extra materiaal zodat er geëxperimenteerd kan worden

Technische Specificaties

Het TextielLab beschikt over een lasersnijmachine van BRM Lasers, deze heeft een laserstraal met een diameter van 0,1 mm. De werkoppervlakte is 100 x 1600 cm, door het verplaatsen van de stof kan er een groter oppervlakte bewerkt worden.

Prijsindicatie

  • Ontwikkeling, minimale afname 2 uur: € 48,50 per uur
  • Ontwikkeling voor studenten, minimale afname 1 uur: € 36,50 per uur
Aanvraag indienen