Stimuleringsfonds zoekt Talenten

17 januari, 2014

microben2.gif
Ben jij een talentvolle vormgever / ontwerper / architect / productontwerper / modeontwerper / onderzoeker / stedenbouwkundige / game-ontwikkelaar / illustrator / beeldmaker? Ben je in de laatste vier jaar afgestudeerd en wil je je professioneel verder ontwikkelen? Dien dan je portfolio in en misschien wordt jij een van de nieuwe talenten met een beurs binnen de Deelregeling Talentontwikkeling van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

De deadline voor de komende ronde is 1 maart 2014.

Beurs
Met de deelregeling Talentontwikkeling ondersteunt het Stimuleringsfonds een nieuwe generatie professionals, werkzaam in architectuur, vormgeving en e-cultuur en alle mogelijke cross-overs. In één ronde per jaar worden beurzen verstrekt aan de meest talentvolle jonge ontwerpers.
De geselecteerde ontwerpers ontvangen € 25.000 om in een periode van twaalf maanden ruimte te creëren voor de eigen ontwikkeling. Van dit budget is een deel vrij te besteden, een deel voor het ontwikkelen van (cultureel) ondernemerschap en een deel voor een gezamenlijke eindpresentatie.

Voorwaarden
De regeling staat open voor iedereen die maximaal vier jaar geleden een diploma heeft gehaald aan een opleiding binnen de disciplines architectuur, vormgeving en e-cultuur. Als je een aanvraag indient mag je in de ronde van het volgende jaar niet indienen. Het jaar daarop volgend wel. Binnen vier jaar bestaat dus de mogelijkheid om maximaal twee keer voor deze subsidie in te dienen. Eenmaal gehonoreerd als talent vervalt de mogelijkheid om nog een keer mee te dingen.

Selectie
De selectie van de jaarlijkse lichting toptalenten bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde dienen makers hun portfolio in plus een c.v. Een interdisciplinaire adviescommissie stelt een longlist samen uit alle inzendingen. In de tweede selectiefase wordt aan de personen op de longlist gevraagd naar een motivatiebrief en projectplan voor het komend jaar. Op basis hiervan selecteert de commissie maximaal dertig toptalenten.

Talenten 2013
Afgelopen jaar zijn de eerste 21 uitzonderlijke talenten binnen deze deelregeling ondersteund, verdeeld over de disciplines architectuur, interieurarchitectuur, textielontwerp, sieradenontwerp, social design, productvormgeving, modevormgeving, schoenenontwerp en interactief media design.

>> meer over de Talenten 2013

>> meer over de Deelregeling Talentontwikkeling