Raw Color in Connecting the Dots tijdens de DDW

4 oktober, 2013

Wie tijdens de Dutch Design Week een overzicht wil van alle ontwerpers die zich in Eindhoven presenteren, grijpt simpelweg een gratis Connecting the Dots en wordt direct op zijn wenken bedient. Het design magazine verwierf reeds een reputatie op de designbeurzen van Milaan, London, Hongkong en Guangzhou als onmisbare beursgids waarin alle Nederlandse ontwerpers terug te vinden zijn. Tijdens de aanstaande twaalfde Dutch Design Week is de eerste editie van Connecting the Dots in Nederland een feit.

Connecting the Dots biedt in Eindhoven een overzicht onder handbereik. Ruim 100 presentaties, debatten, lezingen en meer dan 600 ontwerpers zijn in het magazine opgenomen. Handige stadskaarten maken het praktisch onmogelijk om nog langer te verdwalen. Het magazine verschijnt in een oplage van 7000 exemplaren en is gratis mee te nemen bij verschillende presentaties verspreid over de stad.

Connecting the Dots wil ook de internationale bezoeker informeren over Nederlandse designcultuur en wordt in het Engels uitgegeven. Aan de hand van verschillende artikelen wordt een inkijk gegeven in actuele thema’s en wordt ingezoomd op designcultuur in Eindhoven. Connecting the Dots duidt de ontwikkelingen in de lichtstad en biedt tevens een breder Nederlands perspectief.

Birdcages and artificial flowers: cultural and material diversity in Dutch Design, is het eerste artikel in een serie dat spraakmakende docenten van theoretische design opleidingen aan het woord laat. In deze eerste episode rekt Joana Ozorio de Almeida Meroz, docent aan de master opleiding Design Cultures aan de VU Amsterdam, het begrip Dutch Design op. Connecting the Dots kent al langer een reeks waarin conservatoren hun licht laten schrijnen over de waarde van design voor musea. In deze editie vertelt Sue-an van der Zijpp, conservator van het Groninger Museum over de unieke methode van dit museum om design te verwerven. In The Art of Solving Wicked Problems vertelt Yu-Lan van Alphen over het engagement van Stichting DOEN op het gebied van design. Voorts wordt in een serie portretten van acht ontwerpers die wonen en werken in Eindhoven, met onder anderen Raw Color, Rogier van der Heiden en Nacho Carbonell, een beeld gegeven van de lichtstad als bakermat van vernieuwend ontwerp.