Ontdek deze bijzondere techniek

Workshop Vilten

Ontdek alle textiel technieken die uitgevoerd worden in het TextielLab en ga zelf aan de slag met de techniek vilten!

Wol kan door sop, warmte en wrijving vervilten. Dit komt doordat de schubben van de wol in elkaar haken. De belangrijkste benodigdheden bij deze workshop zijn dan ook warm water, zeep en beweging! Met verschillende kleuren gekaarde wol maken de leerlingen vilt.

Praktische info

TextielMuseum komt naar je toe!
Vanwege het coronavirus is een groepsbezoek aan het museum momenteel voor sommige scholen moeilijk te organiseren. Met TextielMuseum @ School hebben we het daarom mogelijk gemaakt om met een selectie van onze onderwijsprogramma’s naar jouw school toe te komen. Lees hier meer.

Kosten
Per programma staan de kosten vermeld. Deze kosten betreffen de begeleiding door een rondleider / workshopbegeleider. Workshops moeten worden voorbereid en weer opgeruimd, vandaar dat hiervoor een uur extra in rekening wordt gebracht per dagdeel. Ook worden bij workshops de materiaalkosten in rekening gebracht.

Daarnaast geldt de entreeprijs van €3,- per leerling of € 2,50 met CKV/CJP en € 1,- materiaalkosten per deelnemer. Begeleiders hebben vrije entree.

Groepsgrootte
Per rondleiding of workshop geldt een groepsgrootte van maximaal 15 leerlingen. Bij groepen groter dan 75 leerlingen wordt er vanuit het museum een coördinator ingezet á € 55,- per uur (momenteel niet mogelijk i.v.m. coronamaatregelen).

Boeken

  • Om dit onderwijsprogamma te boeken gebruik je het onderstaande aanvraagformulier. Een aanvraag voor een museumbezoek kan tot uiterlijk twee weken vóór de bezoekdatum worden ingediend.
  • Wij adviseren bij een boeking van meerdere klassen tegelijk of bij een uitgebreid programma in een eerder stadium een aanvraag te doen in verband met de beperkte ruimte.
  • Alle rondleidingen en workshops worden in het Nederlands gegeven. Engelstalige workshops en rondleidingen zijn in overleg mogelijk.

Voorwaarden schoolbezoek
Lees hier de huidige coronamaatregelen die gelden voor onderwijsgroepen.

Aanvraagformulier

Vraag je bezoek aan

Een aanvraag voor een boeking ontvangen we het liefst middels onderstaand formulier. Wij sturen dan zo snel mogelijk een offerte. Ook voor de aanvraag van meer informatie kan dit formulier worden gebruikt.