Ontdek het TextielMuseum online

Digitale rondleidingen

Laat je inspireren door textiel in een digitale rondleiding door het TextielMuseum

Digitale rondleidingen op maat voor academies en universiteiten

Het TextielMuseum biedt digitale rondleidingen aan voor hbo- en wo opleidingen. Met deze digitale rondleiding worden studenten door onze rondleiders middels een live videoverbinding door ons museum geleid.

Maak een keuze uit een van de standaard rondleidingen die het TextielMuseum aanbiedt:

 1. Rondleiding TextielLab
 2. Rondleiding Industrialisatie
 3. Rondleiding Van vezel tot stof
 4. Rondleiding Tijdelijke tentoonstellingen

Klik op de rondleiding voor meer informatie.

Praktische info

 • De digitale rondleiding wordt gehost via het communicatie-portaal van de school (Teams of Zoom). De school maakt voor het TextielMuseum een tijdelijk gast-account aan.
 • Bij de rondleiding is altijd een moderator/docent aanwezig vanuit de school, die de studenten ook kent. Hij/zij is de schakel tussen de studenten en de rondleider.
 • De rondleider verzorgt een interactieve rondleiding en de studenten kunnen vragen stellen aan de rondleider. De moderator heeft hierover de regie.
 • De rondleiding mag niet worden opgenomen.
 • Om goed aan te kunnen sluiten bij het niveau en de interesse van de studenten is het belangrijk om bij de boeking voldoende informatie over de groep te geven, bijvoorbeeld: Welke opleiding volgen zij?; In het kader van welke lessen/welk project past de rondleiding?; Welke kennis hebben zij al?

Kosten & groepsgrootte

 • €120,- per uur ongeacht de groepsgrootte
 • verschillende groepsgroottes mogelijk

Aanmelden

Voor meer informatie en boekingen kun je contact opnemen met de afdeling boekingen van het TextielMuseum via [email protected] of 013-5494564.