Onderwijs

Creatieve en leerzame programma’s

Het TextielMuseum heeft het onderwijs veel te bieden. Een bezoek aan het museum in combinatie met een educatief en creatief programma is aantrekkelijk voor zowel de leerlingen van het primair- en voortgezet onderwijs als voor studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen.

Onderwijs op elk niveau

Onderwijsgroepen

Voor elk niveau biedt het museum programma’s aan. Het museum heeft een aanbod dat uitnodigend en inspirerend is voor studenten en leerlingen. De leerlingen maken kennis met de historie van de textielindustrie, proeven van de inspirerende en verrassende mogelijkheden in het TextielLab en kijken hun ogen uit bij de tentoongestelde kunstwerken op basis van textiel.

studenten bij machine in textiellab

Werken in het TextielLab

voor groepen en individuele studenten

In het kader van Talentontwikkeling heeft het TextielMuseum voor (gevorderde) studenten een tweetal mogelijkheden om te werken in het TextielLab.

Groepen
Individuele studenten

Vakkundige begeleiding

Programma’s voor elk niveau

Het ontdekken en ontwikkelen van eigen interesses, vaardigheden, inspiratie en talenten is bij alle programma’s uitgangspunt. Studenten en leerlingen worden begeleid door vakkundige en enthousiaste museumdocenten die op interactieve wijze rondleidingen en workshops verzorgen.

Werknemer met student in het TextielLab.

Vragen over onze onderwijsprogramma’s?

Neem contact met ons op

Stuur een bericht