Museumweekend XXL in TextielMuseum

14 maart, 2014

Museumweekend XXL in TextielMuseum

Doe het zelf! op 2, 4, 5 en 6 april

In het TextielMuseum valt dit jaar genoeg te beleven tijdens de 33ste editie van het Museumweekend. Het weekend is zelfs uitgebreid met twee extra speciale dagen: Museumkids op 2 april en Museumburen op 4 april. Het thema voor alle dagen is 'Doe het zelf!'. En museumkaarthouders hebben als vanouds een streepje voor.

Programma
Download het volledige programma hier

Museumkids 2 april
15.00 tot 17.00 uur
Gratis toegang tm 12 jaar. Volwassenen €1,-

Een leerzame, maar vooral super gezellige middag voor kinderen. Heel bijzonder is dat de rondleidingen deze middag worden gegeven door leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Tilburg. En we tonen wat de kinderen van de Jan Ligthartschool Rendierhof allemaal van textiel hebben gemaakt. Er zijn volop creatieve workshops, er is een spannende speurtocht en Meneer Kiek zet alle kinderen op de foto! In het TextielCafé krijgen kinderen die iets te drinken bestellen er van ons lekkere poffertjes bij.

Museumburen 4 april
16.00 tot 19.00 uur
Alle buren hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen

Bijzondere avondopenstelling voor de buren van het TextielMuseum. De conservator vertelt wat er allemaal bij komt kijken als je een tentoonstelling maakt en welke rol het TextielLab daarin speelt. In een van de korte films, zie je ontwerper Jan Taminiau aan het werk in het Lab. Tot slot trakteert het museum op een voorgerecht en een drankje in het TextielCafé.

Museumweekend 5 en 6 april
12.00 tot 17.00 uur
Gratis toegang voor kinderen tot 12 jaar en museumkaarthouders. Volwassenen €1,-

Het TextielMuseum en het TextielLab zetten de deuren wagenwijd open tijdens het Museumweekend. Natuurlijk is er van alles te bekijken, maar dit keer dagen we alle bezoekers uit de handen uit de mouwen te steken! Ga aan de slag in een van de workshops, zo kun je je eigen onderzetter laten laseren of meedoen aan de Tie and dye your socks workshop. Ook aan de kinderen is gedacht, zij kunnen meedoen aan de workshop vilten sieraden. Ook in het TextielLab mag je weeffietsen, rondbreien, laseren en voelen aan stoffen. Doe met het hele gezin een speurtocht en maak kans op mooie prijzen! Handweverij Vincentius demonstreert en verkoopt eigen gemaakte textielproducten. En in de TextielShop van het museum kun je naar hartenlust grasduinen tussen de 'doe-het-zelf-pakketjes.

Museumkaarthouders hebben een streepje voor in het TextielMuseum. Behalve gratis toegang, nemen zij ook kosteloos deel aan de workshops. Bezoekers zonder kaart betalen bij sommige workshops een kleine vergoeding voor materiaal.

Volg het museum!
www.textielmuseum.nl
www.facebook.com/textielmuseum.nl
Www.twitter.com/textielmuseum
www.pinterest.com/textielmuseum