Speciale Bauhauslezing voor Museumkaarthouders

13 september, 2019

In 2019 is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus, de vooruitstrevende school voor ontwerpers, kunstenaars en architecten, in Duitsland is opgericht. Neem een kijkje in de wereld van het beroemde weefatelier en ontdek de invloed van de opleiding op de Nederlandse textielvormgeving in de tentoonstelling ‘Bauhaus& | Modern Textiel in Nederland’. In de tentoonstelling zijn kleur- en materiaalexperimenten en prachtige eindproducten van Bauhausvrouwen van het eerste uur te zien: van Gunta Stölzl en Anni Albers tot hun leerlingen die later in Nederland gingen werken. Daarnaast is werk te zien van vier hedendaagse kunstenaars die, geïnspireerd op het Bauhaus, nieuw werk maakten in het TextielLab, de gespecialiseerde werkplaats van het TextielMuseum.

Speciaal voor Museumkaarthouders geeft conservator en tentoonstellingssamensteller Caroline Boot een lezing over de Bauhausweefsters, die in Nederland aan de slag gingen. Ook de invloed die zij hadden op latere generaties textielvormgevers komt aan bod.

LET OP: De lezingen zitten helemaal vol.

Data:

  • Woensdag 18 september van 13.00u – 14.00u = VOL
    u kunt zich voor deze datum niet meer aanmelden
  • Zondag 29 september om 13.00u – 14.00u = VOL
    u kunt zich voor deze datum niet meer aanmelden
  • Woensdag 9 oktober van 13.00 u – 14.00 u = BIJNA VOL
    Nog 5 plaatsen beschikbaar

Aanmelden:
Stuur een mail naar communicatie@textielmuseum.nl o.v.v. Speciale Bauhauslezing* + datum van de lezing en hoeveel personen er komen. U bent aangemeld als u een bevestiging ontvangt. Bent u verhinderd? Dan graag ook afmelden via bovenstaand mailadres.
Vol = vol.

*De lezing is alleen bedoeld voor Museumkaarthouders. 

Campagnebeeld Bauhaus&. Foto: KLUNDERBIE

Campagnebeeld door KLUNDERBIE.