Landelijk event Warme Truiendag in TextielMuseum

13 januari, 2015

Wil je (De Trui van 2015) leren breien zodat je er op Greenchoice Warme Truiendag warmpjes bijzit? Ben je benieuwd wat RTL4 Weerman Reinier van den Berg te vertellen heeft over klimaatverandering? Lijkt het je leuk om om door een echte modefotograaf en stylist in De Trui van 2015 op de foto te worden gezet of wil je weten wat je van dieren kunt leren over energiebesparing?

Dan ben je van harte welkom op het evenement 'Dé Trui van 2015'!

Als voorbereiding op de nationale energiebesparingsactie de Greenchoice Warme Truiendag op vrijdag 6 februari, organiseren Greenchoice, Klimaatverbond Nederland en Het TextielMuseum op zaterdagmiddag 24 januari het evenement 'Dé Trui van 2015'.

Kom je ook? Aanmelden kan hier: https://textielmuseum.nl/nl/pagina/aanmelden-warme-truiendag.


Datum

zaterdag 24 januari 12:00 – 17:00 uur

Locatie

TextielMuseum, Goirkestraat 96 in Tilburg

Toegang

5 euro. Speciaal voor Greenchoice Warme Truiendag bezoekers 50% korting op de entreeprijs van 10 euro. Museumkaarthouders & kinderen tot 12 jaar: gratis.

Aanmelden 

https://textielmuseum.nl/nl/pagina/aanmelden-warme-truiendag

Praktisch

Het is mogelijk ter plekke duurzaam geproduceerde (lont)wol te kopen: Tjockt wol via Bedtime for Bonzo en eco lontwol via What to do with all the wool. Zelf wol meenemen kan natuurlijk ook! Neem wel zelf je breinaalden mee (maat 10 mm voor de masterclass van breikunstenares Carolien Evers De Trui van 2015, voor de beginners workshop maakt de maat van de breinaalden niet uit).

Dress code

Een trui natuurlijk!

Online


Programma

12:00 – 17:00

14:00 uur

15:00 uur

  • Thermolab Workshop door Arno Vlooswijk (bekend van de biggenbodywarmer) over wat we van dieren kunnen leren over het warm houden van onszelf.

Bezoek ook de tentoonstelling Building with Textiles

In deze tentoonstelling presenteert het TextielMuseum werk van internationaal toonaangevende architecten en interieurprojecten met textiel in de hoofdrol. Bouwen met textiel heeft esthetische, functionele en milieutechnische voordelen. De expositie sluit 25 januari, mis deze inspirerende tentoonstelling de 24ste niet!   

Over de Greenchoice Warme Truiendag

Het idee van de Greenchoice Warme Truiendag is simpel: meld je aan op www.warmetruiendag.nl, zet de verwarming op 6 februari een graadje lager, trek een lekkere warme trui aan en bespaar zo 6% energie per graad.

Over Het TextielMuseum

Het TextielMuseum is een museum in bedrijf. De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, educatieve programma’s en een gespecialiseerde werkplaats voor onderzoek en productie (TextielLab) maakt het museum uniek in zijn soort.

– See more at: http://www.warmetruiendag.nl/nieuws/uitnodiging-evenement-de-trui-van-2015-in-textielmuseum-op-zaterdag-24-janu#sthash.UkSvGaZY.dpuf