Kortingsactie | FOODNOTES in Theater De NWE Vorst Tilburg met Krijn de Koning

17 mei, 2018

In 2019 is het honderd jaar geleden dat in Duitsland het Bauhaus is opgericht, de meest invloedrijke school voor kunstenaars, ontwerpers en architecten van de 20ste eeuw/ Architect Walter Gropius startte de toonaangevende academie voor architectuur, beeldende kunst en toegepaste kunsten in 1919 in Weimar. Wereldwijd, met een accent op Duitsland, worden er tentoonstellingen en manifestaties georganiseerd om dit 100-jarig ‘jubileum’ te gedenken. Ook het TextielMuseum haakt er op in met een expositie over de textiele nalatenschap en de invloed van de Bauhausgedachte op een latere generatie.

Er zijn vier kunstenaars uitgenodigd om een werk voor de collectie te maken en uit te voeren in het TextielLab.* Beeldend kunstenaar Krijn de Koning gaat een site specific werk maken: een getuft kleed voor de museumruimte waarin de imposante stoommachine staat opgesteld. Hij wil hiermee de aandacht van de toeschouwer sturen, door vorm en kleur. Bij De Koning is 'ruimte' vaak vertrekpunt, evenals het modernistische idioom van De Stijl en het Bauhaus. De vloer als fenomeen is interessant, zeker in de stoommachineruimte waar het vliegwiel als het ware door de vloer 'maalt'. Ook het contrast tussen wandkleed (kunst) en gebruikskunst, met een dienstbaarheid, boeit hem. Net zoals het Bauhaus zich in Dessau richtte op het functionele object in tegenstelling tot het kunstvoorwerp. De tentoonstelling is van 25 mei tot en met 3 november 2019 te zien in het TextielMuseum.

Momenteel tourt Krijn de Koning langs Nederlandse theaters met FOOTNOTES (for Crippled Symmetry), een dansvoorstelling van choreografe Keren Levi waarvoor hij een sculpturale installatie van wanden en zichtlijnen op het podium ontwierp, met 'kreupele symmetrie' als uitgangspunt. Op zaterdag 26 mei staat de voorstelling in Theater De NWE Vorst in Tilburg.

Om alvast in de Bauhaus stemming te komen en het werk van deze bijzondere kunstenaar te ervaren, mogen wij onze bezoekers 2 kaartjes voor de prijs van 1 aanbieden.

Wat moet je hiervoor doen?

– Koop een kaartje via https://bit.ly/2HKLQ4B

– Inloggen of account aanmaken

– Actiecode Footnotes2018 invullen

– Kaartsoort 'Actieprijs Textielmuseum 2 voor 1' kiezen (is dus 18 euro voor 2 kaarten)

– Afrekenen

 

*Het project wordt financieel ondersteund door het Mondriaan Fonds.