Jan Taminiau wint Grand Seigneur

13 maart, 2014

Jan Taminiau wint de prestigieuze Grand Seigneur, de hoogste modeonderscheiding van Nederland. Jan werkt sinds zijn studie met regelmaat in het TextielLab om delen van zijn collecties te vervaardigen. Namens het team van TextielMuseum en TextielLab, van harte gefeliciteerd Jan!

Jan Taminiau is volgens de jury van de modeprijs één van de bekendste en meest geliefde modeontwerpers van Nederland. "Hij is bij uitstek één van de leidende ontwerpers van een nieuwe generatie die zoveel impulsen geeft aan de creatieve industrie in ons land. Hij verweeft op een verrassende wijze traditionele stoffen en ambachtelijke handwerktechnieken met vooruitstrevende vormgeving," is het lovende oordeel van Han Bekke, juryvoorzitter en voorzitter van modebrancheorganisatie Modint.

De ontwerper werd gekozen door een jury bestaande uit: Louki Boin, Liesbeth in 't Hout, Mariëtte Hoitink, Jan Berger, Frans Ankoné, John de Greef en voorzitter Han Bekke. Unaniem kozen de juryleden voor Taminiau. Hij voldoet volgens hen ruimschoots aan de criteria van de prestigieuze prijs.

Bekijk hier een deel van het werk van Jan gemaakt in het TextielLab

Lees meer op Fashionunited