Interview: Vriend van het TextielMuseum

3 november, 2015

Het gaat goed met de vrienden van het TextielMuseum! Na de inspirerende jaarlijkse Vriendendag, hebben we ruim 30 nieuwe vrienden mogen verwelkomen.
 
De 27 jarige mode-liefhebster Eva Nefkens, uit Amsterdam, is één van de nieuwe Vrienden. Haar voorliefde voor textiel, die zij deelt met haar moeder en het feit dat zij al jaren een vaste bezoeker is van het museum, hebben haar doen besluiten de vriendschap aan te gaan. 

Na enkele jaren aan het AMFI Fashion & Branding te studeren, heeft zij ervoor gekozen om ‘buiten de lijntjes te gaan’ en haar passie voor grafische prints en textiel zelf verder te gaan ontwikkelen. Daar wil ze graag de printtechnieken van het TextielLab voor gaan raadplegen. Om te ontwerpen, inspiratie op te doen en de verschillende technieken toe te passen. “Er zijn weinig plekken waar je zelf textiel kan maken. In het museum is hele goede begeleiding. Daarnaast laat het museum goed zien wat er allemaal mogelijk is met textiel”.
 
Volgens Eva verdienen de mensen en hun verhalen achter de dingen die zij maken in het museum speciale aandacht. “Het museum is sterk in de visuele presentatie, alles ziet er heel samenhangend en doordacht uit. Toch blijf ik soms nieuwsgierig naar de verhalen achter bepaalde presentaties en objecten. Hier zou het museum meer aandacht aan kunnen besteden zodat dit meer naar de voorgrond komt”.  
 
Vrienden van het TextielMuseum dragen een steentje bij aan de ontwikkeling van het Textielmuseum. Vrienden zijn gast tijdens de jaarlijkse Vriendendag, worden uitgenodigd voor exposities, rondleidingen of lezingen, genieten gratis entree en korting in de Textielshop. Elke categorie heeft speciale privileges. Maak ook deel uit van een bijzonder netwerk van textielliefhebbers en meld je nu aan!