Interview Mae Engelgeer door Bijenkorf

13 juni, 2014

Mae Engelgeer, textielontwerpster die met regelmaat in het TextielLab ontwerpen voor haal collectie realiseert, verkoopt haar producten ook via de bijenkorf. Ze namen een interview bij haar af waarin ze onder andere het proces van ontwerp tot realisatie weergeeft.

Mae Engelgeer:
'Ik vind het fantastisch om in de fabriek naast de machine te staan en te zien hoe mijn ontwerpen gerealiseerd worden. Vaak voer ik ter plekke nog aanpassingen door in mijn ontwerp: ik pas het patroon, de kleuren of het garen aan. Ik vind het een uitdaging en heerlijk werken om zo ad hoc beslissingen te moeten maken en echt te reageren op wat je ziet gebeuren. Zo ontstaan de mooiste dingen.'

Lees het interview hier


Mae Engelgeer samen met conservatoren van het TextielMuseum Caroline en Suzan tijdens de Salone del Mobile kijkend naar een deken van Mae geweven in het TextielLab