Incubate & TextielMuseum

11 september, 2014

Dit jaar vindt de spectaculaire opening van de tiende editie van festival Incubate plaats in het TextielMuseum. Daarnaast zijn er in het begin van de week zeefdrukworkshops voor basis- en voortgezet onderwijs onder leiding van Sjoerd van Ree. Ook wordt er op donderdag en vrijdag een mooie selectie korte films vertoond. Én alle festivalbezoekers mogen het museum gedurende Incubate gratis bezoeken.

Al eerder werkten beide partijen prettig samen. Errol van de Werdt, directeur TextielMuseum, is wederom trots: „We trekken graag op met de drijvende krachten achter Incubate. Er gaat een heel positieve energie van deze inspirerende mensen uit. Het is goed om ook eens buiten de gebaande paden te gaan. We hebben er erg veel zin in!”

TextielMuseum

Het TextielMuseum is een museum in bedrijf. Het brengt inspirerende tentoonstellingen op het gebied van design, kunst en erfgoed en biedt educatieve programma's in een voormalige textielfabriek. Het TextielLab van het TextielMuseum is een uniek kenniscentrum dat het midden houdt tussen een gespecialiseerde werkplaats voor het vervaardigen van breisels en geweven stoffen, en een open atelier waarin innovatie centraal staat. Nationale en internationale ontwerpers, architecten, kunstenaars en veelbelovende studenten worden begeleid door productontwikkelaars en technische deskundigen om de eindeloze mogelijkheden op het gebied van garens, tot computergestuurde technieken en ambachten te ontdekken.

Incubate 2014 – 10e editie

Incubate is een stadsfestival voor cutting-edge cultuur. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt het meer dan 200 culturele voorlopers. Zo presenteert Incubate een breed programma met vooruitstrevende muziek, beeldende kunst, debat, film en theater. In een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

De tiende editie van Incubate vindt plaats van 15 tot en met 21 september 2014 op meer dan twintig locaties in Tilburg. Van café tot kerk.

Het programma vind je op www.incubate.org