Het TextielMuseum sluit zich aan bij Modemuze

12 januari, 2016

Het TextielMuseum kan met trots meedelen dat het vanaf deze maand een deel van haar collectie presenteert op hét online platform voor de modeliefhebber van Nederland: Modemuze (www.modemuze.nl). Modemuze verbindt en presenteert mode- en kostuumcollecties als een bron van inspiratie voor een breed publiek. Onlangs ontving Modemuze de prijs voor meest innovatieve website van 2015 in de informatiebranche.  De collectie van het TextielMuseum omvat textiele vormgeving, beeldende kunst en industrieel erfgoed. Uit deze verzamelingen zijn voor Modemuze de collecties opgenomen op het gebied van mode en kleding: onder andere van grote namen als Conny Groenewegen, Winde Rienstra en Borre Akkersdijk.

De collectiestukken die het TextielMuseum presenteert op Modemuze zijn gemaakt door in Europa gevestigde ontwerpers en meestal geproduceerd in het TextielLab, het technische hart van het museum. Deze werken bevinden zich allen op het grensvlak van mode, design en kunst en zijn interessant met betrekking tot onderzoek, materiaal en techniek. Naast mode en kleding worden ook Nederlandse kledingstoffen, een verzameling sieraden en draagbare objecten van Nederlandse ontwerpers van 1960 tot nu opgenomen. Deze objecten en sieraden zijn onder andere afkomstig van Mecky van den Brink, Marion Herbst, Beppe Kessler, Felieke van der Leest en LAM de Wolf. De volledige collectie van het Textielmuseum is te vinden op de eigen website en op Modemuze kun je hier alles vinden van het TextielMuseum. 

Bij Modemuze zijn de volgende instellingen aangesloten: Amsterdam Museum, Centraal Museum Utrecht, Fries Museum Leeuwarden, Gemeentemuseum Den Haag, Museum Rotterdam, Paleis Het Loo, Rijksmuseum, TextielMuseum, Nationaal Museum van Wereldculturen, Theatercollectie Bijzondere Collecties UvA en Tassenmuseum Hendrikje