Bezoekersinfo

Groepsbezoek

Het museum bezoeken met een groep? Boek dan een groepsbezoek. Zo kan de groep snel naar binnen en kunnen de groepsleden tegelijkertijd het museum bezoeken. Verrijk het bezoek met één van onze interessante rondleidingen. 

Let op: vanwege coronamaatregelen bieden we momenteel geen rondleidingen aan voor groepen, maar er zijn wel digitale rondleidingen beschikbaar en privé rondleidingen op aanvraag voor bezoekers uit één huishouden tot een maximum van 6 personen.

Groepsrondleidingen

Ben je van plan het museum met een groep te bezoeken? Boek dan één van onze levendige rondleidingen. Kijk mee over de schouder van een kunstenaar in het TextielLab. Kom te weten hoe het was om een kruikenzeiker te zijn in een Tilburgse Textielfabriek. Of raak geïnspireerd door één van onze tentoonstellingen. Wij nemen je graag mee van de oude Damastweverij, naar onze moderne textielwerkplaats: het TextielLab. Onderweg vertellen wij je over inspirerende kunstwerken en hoe textiel een belangrijk onderdeel is van ieders leven. Zo maak je kennis met de highlights van ons museum.

Rondleiding TextielLab

Kijk mee over de schouder van een kunstenaar

Het TextielLab is het ‘kloppende hart’ van het museum, een unieke plek waar onderzoek en experiment hoog op de agenda staan. Dagelijks werken onze textielexperts samen met designers en kunstenaars aan bijzondere textiele producten. Je wandelt langs de vele technieken: weven, breien, laseren, borduren, tuften en passement.

Aanvraagformulier

Rondleiding Industrialisatie

De geschiedenis van de textielindustrie in Tilburg

Hoe ging het er vroeger aan toe in een textielfabriek? Hoe werd er toen geproduceerd? Waar komt de naam ‘Kruikenzeiker’ vandaan? Op al deze vragen en meer krijg je antwoord tijdens deze rondleiding. Je brengt een uitgebreid bezoek aan de Wollendekenfabriek met de stoommachine en de Damastweverij. En we vertellen meer over het gebouw dat oorspronkelijk als textielfabriek diende.

Aanvraagformulier

Rondleiding tijdelijke tentoonstellingen

Design, kunst of mode centraal

Ieder jaar biedt het TextielMuseum vier tentoonstellingen. De rondleider neemt je mee naar de collectietentoonstelling en de thematentoonstelling op het gebied van textiele kunst, textiele vormgeving of mode. We laten je het maakproces van verschillende objecten zien en we leggen een link met het TextielLab. 

Aanvraagformulier
Engelstalige rondleiding

Praktische zaken

Catering tijdens uw groepsbezoek

Als het museum met een groep wordt bezocht zijn er ruime cateringmogelijkheden voor bijvoorbeeld een ontvangst met koffie/thee en iets lekkers erbij, een groepslunch en/of een afsluitende borrel.

Bekijk de cateringmogelijkheden

Talen

Rondleidingen worden standaard verzorgd in het Nederlands. Je kunt ook een rondleiding in het Engels aanvragen via het aanvraagformulier.

Aanmelden

Voor een aanvraag gebruik je het aanvraagformulier. Een aanvraag voor een rondleiding kun je tot uiterlijk twee weken vóór de bezoekdatum indienen. Wij adviseren je om een boeking voor een grotere groep of een uitgebreid programma eerder aan te vragen in verband met beperkte ruimte.

Aanvraagformulier

Huisregels

Voor het museumbezoek zijn de reguliere huisregels van kracht. Lees hier de huisregels.