Geschiedenislokaal013

9 juni, 2016

Sinds 2015 heeft Tilburg een digitaal geschiedenislokaal. Speciaal voor het onderwijs is een website ontwikkeld met lokale historische bronnen, zoals foto’s, documenten, objecten, plattegronden en filmfragmenten. De Tilburgse historische bronnen zijn afkomstig uit de collecties van Regionaal Archief Tilburg, Stadsmuseum Tilburg, TextielMuseum, Bibliotheek Midden Brabant en de Brabant Collectie.

Geschiedenislokaal013.nl

Geschiedenislokaal013 biedt docenten en leerlingen basis- en voortgezet onderwijs (en andere geïnteresseerden) de bronnen voor een historische les, werkstuk, spreekbeurt of presentatie.

Nieuwe bronnen en nieuwe thema's kun je aanvragen via de link voor vragen op de website. De bronnen zijn te raadplegen, printen, delen op Pinterest, Facebook, Twitter en downloaden op goede resolutie voor gebruik in presentaties of werkstukken.

Er zijn veel bronnen over de textielindustrie van Tilburg te vinden, bij thema's zoals

Textielfabrieken
Kinderarbeid of Jong in de textiel
AaBe een sterk merk
Werk aan huis

In de maand juni zullen we op Facebook, Pinterest, Twitter en Instagram verschillende bronnen uit het Geschiedenislokaal013 laten zien.

Jantiene van Elk
Bibliothecaris

Briefhoofd, Collectie Regionaal Tilburg

Stopster van de AaBe Wollenstoffen- en Wollendekenfabrieken, Tilburg, met schaar en naald in haar hand, weefsel aan het stoppen. Fotograaf onbekend. Tilburg 1960 – 1978. Collectie TextielMuseum

Babydekentje met geappliceerde zwaan en jongen (no. 64378), Koninklijke AaBe Wollenstoffen- en Wollendekenfabrieken (Tilburg)  : Tilburg, 1960 – 1975. Collectie TextielMuseum

Schaalmodel van wevershuis. Vervaardiger: Sjef van Delft. Tilburg 1960. Collectie TextielMuseum