2 april 2016

Vriendendag 2016

Sensitief en inventief

Zaterdag 2 april 2016 vond de jaarlijkse vriendendag plaats. Wederom werden de vrienden getracteerd op veel innovatieve ontwerpen op het gebied van productontwikkeling en technologie.

Aan het eind van de dag werd bekendgemaakt wie van de 4 jonge ontwerpers met de vriendenprijs naar huis mocht.
De winnaar van €1.000,- is geworden: Maud Hoeijmakers met haar project ‘FRAGMENTS’!

Sprekers en ontwerpers van Vriendendag 2016:

Simone Post

Simone Post gaf de vrienden een kijkje in het materiaalonderzoek naar het afval van Vlisco. Dit onderzoek, voor haar afstudeerproject aan de DAE, leidde tot een hele verrassende, esthetische maar ook industriële toepassing. Bekend zijn haar kleden die inmiddels al aardig de wereld zijn rondgegaan.

Daarnaast liet ze het proces zien van haar samenwerking met Hella Jongerius en het TextielLab, waarbij ze samen een plaid hebben ontworpen voor het label ‘By TextielMuseum’.

SLEM | Troy Robert Nachtigall & Yassine Salhine

Wat dacht u van in 3D geprinte schoenen, ontwikkeld door ontwerpers van SLEM? Of van interieurobjecten gemaakt van hergebruikte restanten van prints?

JONGE ONTWERPERS

Het thema sensitief en inventief komt verder terug in het zintuigen prikkelend werk van 4 jonge ontwerpers die recentelijk zijn afgestudeerd aan één van de hoogstaande HBO kunstopleidingen. Een zittapijt, een collectie unieke sokken, zoomloze mode of een ademende rustgevende en van kleur veranderende textiele omgeving?

Maud Hoeijmakers

‘Fragments’ – Academy of Fine Arts And Design Maastricht

Maud Hoeijmakers geeft met haar afstudeerproject ‘Fragments’ een scherpe reflectie weer. De projectie van een enkele sok naar een overvolle stad waar iedereen op zichelf is gericht. Haar afstudeerwerk vormt een ingenieus concept. Samenwerking tussen het experiment van verschillende materialen en functionaliteit. Daarbij een luchtige humoristische knipoog. Een boeiend en pakkend verhaal!

Vera de Pont

‘Pop-up’  –  Design Academy Eindhoven

Adrianus Kundert

Sam Linders

Bent u nog geen vriend en wilt u deze dag graag meebeleven?
Meld u dan aan als vriend!