ZOMERACTIE | De Pont Museum en TextielMuseum met één kaartje!

12 juli, 2018

De Pont en het TextielMuseum bieden hun bezoekers een zomers cadeautje aan. Tijdens de schoolvakantie, van zaterdag 7 juli t/m zondag 2 september, kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken. Het toegangsbewijs voor het ene museum is op dezelfde dag geldig in het andere museum. Een unieke gelegenheid om de tentoonstellingen in beide Tilburgse musea te bekijken!

De Pont museum
Nog t/m 22 juli is de grote overzichtstentoonstelling van de internationaal bekroonde fotografe Rineke Dijkstra te bewonderen. Haar portretfoto’s en indringende video’s worden door groot en klein bewonderd. Niet voor niets won ze als eerste Nederlandse fotograaf de prestigieuze Hasselblad Award.

Tot 26 augustus is tevens een grote tentoonstelling te zien van de Iers-Amerikaans abstracte schilder Sean Scully. Zijn kleurrijke series LandlinesDoricsen Eleuthera’s vragen erom met aandacht bekeken te worden. In d??e rest van het museum kun je  genieten van een selectie uit de vaste collectie van De Pont, waaronder werken van Anish Kapoor, Bill Viola en Ai Weiwei.

TextielMuseum
In het TextielMuseum kun je ontdekken waarom de Scandinavische vormgeving uit de jaren ’50-’70, maar ook van hedendaagse makelij zo populair is. De tentoonstelling Simply Scandinavian | Nordic Design 1945 – 2018, vormgegeven door studio Scholten & Baijings, toont een overzicht van het meest iconisch, Scandinavisch design.

Aan de hand van 5 thema’s worden meubels, textiel en interieurproducten uit Zweden, Denemarken en Finland van 1945 tot nu gepresenteerd. Absoluut hoogtepunt is een gedeeltelijke reconstructie van Verner Panton’s woonlandschap Visiona II, dat bezoekers van binnenuit kunnen ervaren.

Openingstijden De Pont museum:
Dinsdag tm zondag: 11.00 – 17.00
Donderdag tot 20.00 uur, vanaf 17.00 uur gratis toegang
www.depont.nl
info@depont.nl