De mooiste reis maak je zondag 14 september

9 september, 2014

Het thema voor Open Monumentendag is dit jaar ‘op reis’. In het TextielLab van het TextielMuseum maak je een wel heel bijzondere reis. Op zondag 14 september tussen 12.00 en 17.00 uur creëer je in verschillende technieken en met mooie materialen een persoonlijke reistas. Stempelen, appliceren, laseren, borduren, tekenen en touwslaan: je komt het allemaal tegen in en om het TextielLab. Heel indrukwekkend zijn de grote machines van 'De Schilderij'. Reis je ook mee?

Reisprogramma
Vanaf 12.00 uur!
1.    Haal een lap stof in het Entreegebouw van het TextielMuseum.
2.    Gebruik de machines van de ‘De Schilderij’ om te sjabloneren en te stempelen op je stof. Laat je stof drogen aan de waslijn. Heb je niet zoveel geduld? Gebruik dan een föhn.
3.    Appliceer gelaserde vormen uit de jacquard geweven stoffen van de weefmachines in het TextielLab.
4.    Maak samen met onze 'touwslager' in het Passement een hengsel voor je tas. Wil je liever geen gedraaid hengsel? In het Naaiatelier vind je een alternatief.
5.    Op de lasercutter in het TextielLab wordt voor elke tas een label van vilt gemaakt. Je mag er eentje kiezen.
6.    Maak je tas nog mooier met borduursels, kralen en pailletten.
9.    Tot slot kun je je tas in het Naaiatelier zelf in elkaar stikken. Ben je geen talent achter de naaimachine? Geen nood. Dan doen wij het voor je.

De entree voor Open Monumentendag is vrij. Deelname aan de workshop kost eenmalig € 2,50 (daarmee maak je de hele tas).

Let op! Het TextielMuseum is open vanaf 12.00 uur. Er zijn werkzaamheden aan de kruising Goirkestraat/ Wilhelminapark/ Kwaadeindstraat. De bus rijdt daardoor een alternatieve route en autoverkeer wordt omgeleid.