Update coronavirus, 15 januari 2022

TextielMuseum tijdelijk gesloten, TextielLab open voor professionals

Door de lockdown in Nederland is het TextielMuseum tijdelijk gesloten voor bezoekers. Voorlopig sluiten we onze deuren. We volgen hierin de adviezen van het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen. Daarnaast zijn alle geplande activiteiten tot en met 25 januari 2022 geannuleerd. We hopen je snel weer op een veilige manier te mogen ontvangen in ons museum.

TextielLab

Het TextielLab blijft open voor professionals en hanteert maatregelen om de werkzaamheden veilig te laten verlopen. Lees hier het protocol dat is opgesteld voor kunstenaars, ontwerpers en medewerkers die werken in het TextielLab. Daarnaast zijn er mogelijkheden ontwikkeld om op afstand te werken. Voor meer informatie over werken in het TextielLab, kun je contact opnemen met de Front Office via: info@textiellab.nl.

Museumwinkel

De TextielShop is geopend op afspraak. Neem contact met ons op via textielshop@textielmuseum.nl om een afspraak in te plannen.

Groepsactiviteiten (Design Studio, workshops, masterclasses e.d.)

Alle geplande groepsactiviteiten en rondleidingen zijn geannuleerd. Deelnemers ontvangen hun betaling retour. We nemen contact op met iedereen die een plek gereserveerd heeft in de Design Studio tussen 18 december 2021 en 25 januari 2022. Ook is het tijdelijk niet mogelijk om het auditorium of vergaderzalen te reserveren.

Onderwijsgroepen

Een bezoek met een onderwijsgroep is wel mogelijk, binnen de kaders van de maatregelen. Neem hiervoor contact op met boekingen@textielmuseum.nl of 013-5494564. Mocht een bezoek voor jullie nog niet mogelijk zijn dan bieden we als alternatief voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs ‘Hoe maak je het?’, een opdracht waarmee je in de klas aan de slag kunt met textiel. Ook zijn er digitale rondleidingen mogelijk voor voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO.

Bewaar je ticket

Onder het motto ‘Bewaar je ticket, geniet later’ vragen Nederlandse musea, theaters, festivals, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. Heb je al een online ticket voor het TextielMuseum? Dit ticket is tot en met 31 december 2022 geldig. Zodra het museum weer geopend is kun je je ticket omboeken en een nieuw tijdslot reserveren door de optie ‘Ik heb al een vrijkaart / E-ticket’ aan te vinken.

Heb je vragen over je ticket? Neem dan contact op met boekingen@textielmuseum.nl.