Brei mee voor positieve energie!

22 januari, 2014

Brei mee voor positieve energie!
Warme Truiendag op 7 februari in het TextielMuseum

Op vrijdag 7 februari 2014 is het Warme Truiendag, een jaarlijkse actie waarbij iedereen erop attent gemaakt wordt om zuinig om te gaan met energie. Het TextielMuseum roept daarom iedereen op om te komen breien. Truien, sjaals, mutsen: in het BreiCafé is alles mogelijk. Ook mensen die niet kunnen breien, maar dit graag zouden willen leren, zijn van harte welkom. Breiers die aan de kassa laten zien dat ze speciaal voor deze gelegenheid komen,  krijgen bovendien 50% korting op de entree van het museum en een warme kop koffie of thee.  Aanmelden kan hier

BreiCafé
Speciaal voor Warme Truiendag is het TextielCafé ingericht als BreiCafé. Op deze gezellige plek kunnen bezoekers, onder het genot van een kopje koffie of thee, een trui breien. Er is ruimte voor zowel onervaren als ervaren breiliefhebbers. Bezoekers die het leuk vinden om een ander te leren breien zijn dus ook van harte welkom! Het BreiCafé is open van 10.00 tot 15.00 uur. Het museum en de shop zijn open tot 17.00 uur.

TextielShop en Schapenzaken
In de TextielShop is ter gelegenheid van deze activiteit een speciale tafel ingericht met breiproducten. Een extra bol wol nodig? De TextielShop biedt voor deze gelegenheid bolletjes breilint aan tegen een zacht prijsje, gefabriceerd in het TextielLab. Bij aanschaf van het boekje “Blij als ik brei” , krijgen bezoekers het breilint zelfs cadeau. Leuk voor de (klein)kinderen! “Blij als ik brei” is een initiatief van Schapenzaken. Zij verzorgen een verrassend programmaonderdeel van 12.00 tot 15.00 uur.

Materialenoproep
Op een andere manier bijdragen aan de Warme Truiendag? Bedrijven en particulieren kunnen een bijdrage leveren door materiaal als wol en/of breinaalden te sponsoren. Neem voor meer informatie contact op met Dominique Antonissen: [email protected] Materiaal dat overblijft na Warme Truiendag wordt ingezet voor educatieve doeleinden en verwerkt tot mooie producten bij Handweverij Vincentius.

Greenchoice Warme Truiendag
De nationale actie van Warme Truiendag, een initiatief van Greenchoice en Klimaatverbond Nederland, is een jaarlijkse gebeurtenis en bedoeld om iedereen attent te maken op het zuinig omgaan met energie. Door het aantrekken van een warme trui kan de verwarming lager worden gezet, waardoor je al gauw 7% energie per graad bespaard en dus 7% CO2 uitstoot. Het TextielMuseum steunt deze actie, want energiebesparing staat in het museum ook hoog op de agenda. Zo hebben de tentoonstellingsruimtes in het museum energiebesparende LED-lampen en heeft het hele museum een computergestuurd klimatiseringssysteem dat ervoor zorgt dat de temperatuur en luchtvochtigheid constant blijven.   

We stellen het op prijs als u uw komst meldt via dit formulier.