Beleef Mundial’s Art Tour bij het TextielMuseum en De Pont

11 juni, 2014

Omdat muziek, dans, beeldende kunst en ontwerp een fantastische combinatie is, zijn het TextielMuseum en Museum de Pont op vrijdag 27 juni onderdeel van Mundial’s festivalbeleving. Tijdens de Art Tour hebben bezoekers van Festival Mundial op vertoon van hun entreeticket deze dag gratis toegang tot het TextielMuseum en Museum de Pont, waar ook de eerste verrassende Mundial optredens plaatsvinden.

Naar aanleiding van een succesvolle samenwerking met de Pont in 2013, wordt de samenwerking met musea in de stad deze editie grootser ingestoken. Voor de Mundial Art Tour haakt dit jaar ook het TextielMuseum aan. Mexicaanse singer-songwriter Carla Morrison zal op vrijdag 27 juni bij beide musea akoestische nummers ten gehore brengen. Daarnaast zullen Rahul Bhat uit India en Aly Moreiro uit Brazilië ieder bij één van de musea een mix aan culturen laten zien in de vorm van dans.

Naast deze optredens is er natuurlijk alle vrijheid om de rest van de collecties van de musea te bekijken. In het TextielMuseum kun je onder andere een bezoek brengen aan de splinternieuwe tentoonstelling Artist Textiles. Picasso To Warhol. Daar zijn stofontwerpen van wereldberoemde kunstenaars uit de 20e eeuw te bewonderen. In De Pont is de zomeropstelling te zien met onder andere, Bill Viloa, Marc Mulders en Berlinde De Bruyckere. Daarnaast tonen ze 18 werken van Baselitz en tekeningen van Arno Kramer.

Speelschema TextielMuseum

14:00 u – dansproductie: Rahul Bhat & Aly Moreiro

16:00 u – singer-songwriter Carla Morrison

Festival Mundial vindt plaats op 27, 28 & 29 juni 2014 in de Spoorzone Tilburg. Ga naar www.festivalmundial.nl om je entreeticket te kopen. Een 3-dagen kaartje voor Festival Mundial kost € 30,-, een 2-dagen kaartje Festival Mundial kost € 27,50 en je betaalt € 17,50 euro voor één dag.