Praktische info

Adres en route

Door de centrale ligging in de stad Tilburg zijn het TextielMuseum en het TextielLab gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf treinstation Tilburg Centraal bereik je het museum te voet, met de fiets of de bus. 

Adres

TextielMuseum
Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg
T: 013 – 53 67 475 

(bereikbaar: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur
en zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur)

E: info@textielmuseum.nl

Openbaar vervoer

Vanaf het NS-station Tilburg is het museum bereikbaar met buslijn 5, richting Noord-Stokhasselt. Stap uit bij halte Kasteeldreef. 

Fiets

Of pak de OV-fiets! Let op, verlaat het station aan de achterzijde. Plan je reis voor vertrek via de NS reisplanner of via 9292.nl.

Te voet

Het is een mooie wandeling vanaf het station naar het TextielMuseum. Het museum ligt op ongeveer 15 à 20 minuten loopafstand van het NS-station Tilburg. Verlaat het station aan de noordkant. Sla linksaf op de Burgemeester Brokxlaan. Ga rechtsaf op de Gasthuisring en volg deze weg tot voorbij het Wilhelminapark, dat zich aan je rechterzijde bevindt. Steek bij het verkeerslicht de weg over en ga rechtdoor over het Smidspad. Loop deze straat helemaal uit. Je bent nu in de Goirkestraat. Na circa 40 meter zie je het museum aan de rechterkant.

Auto

Vanuit richting Eindhoven/’s Hertogenbosch
afrit 10 Tilburg/Hilvarenbeek, direct rechts. Bij binnenkomst in Tilburg volg de routeborden TextielMuseum.

Vanuit richting Breda
afrit 11. Volg de N261 richting Tilburg/Kaatsheuvel/Waalwijk. Bij binnenkomst in Tilburg volg de routeborden TextielMuseum.

Vanuit richting Amsterdam/Utrecht via Waalwijk
volg A27, A59, afrit 37, N261 en A261. Bij rotonde links (driekwart), volg Ringbaan Noord. Bij tweede stoplicht rechts naar Goirkestraat.

Anders
Voor andere route raadpleeg routebeschrijving Google

Parkeren

In de omgeving van het museum is het vrij parkeren. Direct links en rechts naast het museum bevindt zich een parkeerplaats. 

Oplaadpunten elektrisch vervoer

Voor de elektrische auto zijn er oplaatpunten te vinden in de Pastoor Le Blancstraat en de Bisschop Bekkerlaan. Tegen de muur bij de handweverij ASVZ is een fietsenstalling te vinden met zes oplaadpunten voor de elektrische fiets.