Textiel kleurenpalet

Tijdens deze masterclass nodigt studio RENS je uit om een eigen kleurenpalet te ontwikkelen door middel van experiment en onderzoek. Kleur is relevant in ieder ontwerp. De kleuren in textiel zijn zelden monotoon maar zijn een samenstelling van garens die samen een nieuwe kleur vormen. Ook is de productietechniek een belangrijk onderdeel van hoe je kleur ervaart in textiel. Studio RENS daagt je uit om een eigen onderzoek te starten waarbij je nieuwe kleuren gaat creëren door middel van experiment. 

Het doel van de masterclass

Het doel is om op zoek te gaan naar de vele mogelijkheden van kleur. Iedere deelnemer zal gedurende de tweedaagse masterclass een eigen kleurenonderzoek maken. Dit doe je door middel van 3D experimenten en proefjes met garens. Je leert hoe je garens op verschillende manieren kunt gebruiken. Iedere proef kan een kunstwerkje op zich zijn. Aan het einde worden de unieke werken gezamenlijk besproken en neemt ieder zijn eigen werk mee. Deze masterclass heeft geen vaste uitkomst, iedere deelnemer werkt aan een persoonlijk onderzoek. Dit zal uiteenlopende resultaten opleveren; van een inspirerend experiment waar je later zelfstandig op door kunt gaan tot een opzichzelfstaand kunstwerk.

Over Studio RENS

Studio RENS wordt gevormd door Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren. Het duo ontwerpt op basis van onderzoek, waarin kleur vaak een centrale rol speelt. Naast hun eigen collecties en interieurproducten werken ze nauw samen met verschillende labels en bedrijven waarbij zij zich voornamelijk bezighouden met materiaalonderzoek, productinnovatie en art direction.

Praktische info

  • De masterclass is voor iedereen toegankelijk, er is geen voorkennis nodig.