Geannuleerd: Masterclass Romantisch Borduren

Vanwege de maatregelen vanuit de overheid m.b.t. het coronavirus (COVID-19) is het TextielMuseum tijdelijk gesloten t/m 1 juni 2020. Dit betekent ook dat wij alle geplande groepsactiviteiten zullen annuleren.

Heb je een ticket voor deze workshop gekocht? Neem dan contact op met ons via tickets@textielmuseum.nl om het betaalde bedrag terug te krijgen.

Ben je helemaal gefascineerd geraakt door de schoonheid van geborduurde couture jurken, zoals je bijvoorbeeld ziet in onze nieuwe tentoonstelling ‘The Art of Lace’? Tijdens de masterclass Romantisch Borduren bestuderen we de kracht van kant in couture-borduurwerk, ontdek je welke elementen er bepalend zijn voor een romantisch beeld en ga je zelf aan de slag met je eigen ontwerp.

Tijdens de masterclass Romantisch Borduren bekijken we verschillende voorbeelden van couture-borduurwerk met kant. We onderzoeken welke elementen zorgen voor een romantische uitstraling en vervolgens ga je zelf aan de slag met het vormgeven van een bijzonder, licht en romantisch borduurwerk. Kant en tule staan in de schijnwerpers tijdens deze masterclass, maar natuurlijk werken we ook met kralen, pailletten en andere materialen.

De nieuwe inzichten die je opdoet tijdens deze masterclass helpen je vrijer om te gaan met materiaal en de eindeloze mogelijkheden hiervan. Aan het eind van de middag bespreken we elkaars resultaten en ontdek je de totaal verschillende (en vaak verrassende!) resultaten van de andere deelnemers.

Saskia ter Welle
De masterclass Romantisch Borduren wordt gegeven door Saskia ter Welle. Saskia schreef twee boeken over haute couture borduurtechnieken en heeft ervaring in het overbrengen van haar kennis. Ze werkte onder andere voor Nederlandse couturiers, presenteerde haar eigen haute couture label tijdens de Amsterdam Fashion Week en is de oprichter van het opleidingsinstituut ‘Dutch Couture Academy’ voor specifieke couture technieken.

Praktische informatie

De masterclass vindt plaats op woensdag 8 april van 10:00 tot 16:30 en is toegankelijk voor iedereen met enige ervaring met naald en draad. Je bent van harte welkom om je eigen borduurschaartje en je lievelingskant mee te nemen. Als je zelf een borduurframe hebt en overweg kan met de tamboer- of Lunéville naald is er de mogelijkheid om deze technieken te integreren. Neem daarvoor je eigen frame en eenvoudige klapschragen mee en zorg dat er een passende, lichtgekleurde stof of tule in het frame is opgespannen.

Inschrijven verplicht: je bent ingeschreven wanneer de betaling voor de masterclass is ontvangen